Kapusta z kurczakiem i kaszą gryczaną
Przepis z bloga "Kwelka gotuje" to doskonała propozycja na szybki rodzinny obiad. Smakowite połączenie kaszy, kurczaka i warzyw.
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: Do 30 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Obiad
 - Sposób przygotowania: Smażenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
- 500 g kapusty (ja użyłam stożkowej)
 - 250 g piersi kurczaka
 - 100 g kaszy gryczanej
 - 1 por
 - sól morska
 - pieprz ziołowy kaszubski
 - przyprawa do kurczaka
 - 3 listki laurowe
 - 4 ziarenka ziela angielskiego
 - 300 ml wody
 
Przepis
Kaszę ugotuj. Mięso pokrój w kostkę i posyp przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż kurczaka. Pora pokrój w kostkę, dodaj do kurczaka i chwilę smaż. Kapustę posiekaj i wrzuć na patelnię. Posyp solą i pieprzem, wlej wodę, wymieszaj. Całość duś ok. 10 min. Podawaj z ugotowaną kaszą gryczaną.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl