Trwa ładowanie...
dpted1z
oprac. Katarzyna Gileta

Kanapki z pastą z łososia

Przepis

Został ci kawałek łososia z obiadu? Wykorzystaj go do przygotowania pysznej pasty kanapkowej. Bazą pasty jest chudy twarożek, dlatego ten przepis jest idealny dla osób na diecie.

dpted1z
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego (najlepiej niskosodowego)
  • 2–3 łyżki chudego, niesolonego twarożku (do 3 proc. tłuszczu)
  • 50 g gotowanego na parze łososia bez skóry
  • pieprz
  • plasterki ogórka
  • koperek do dekoracji
Przepis
  • Z łososia wyjmij ości (jeśli są).
  • Podziel rybę na mniejsze części i umieść w rozdrabniaczu.
  • Dodaj twarożek i zmiksuj na gładką pastę.
  • Dopraw pieprzem i rozsmaruj pastę na kanapkach.
  • Udekoruj kanapki plastrami ogórka i posiekanym koperkiem.

Przepis z książki Agaty Lewandowskiej "Pokonaj nadciśnienie dietą DASH"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Kanapki z pastą z łososia
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dpted1z

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dpted1z
dpted1z
dpted1z
dpted1z
Więcej tematów
dpted1z