Kanapka śledziowa z żółtkiem
Kanapki ze śledzikiem i surowym żółtkiem to smakowita przekąska inspirowana skandynawską kuchnią.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 4 filety śledziowe (mogą być z oleju - odsączone)
- 4 plastry razowego chleba
- 1 mała cebulka
- 5 marynowanych buraczków
- 4 surowe żółtka
- masło do chleba
Przepis
- Posmarować chleb masłem.
- Posiekać drobno buraczki i cebulkę, ułożyć na chlebie.
- Na środku ułożyć zwinięty filet śledzia tak, by do każdego włożyć surowe żółtko.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl