Kanapka śledziowa z żółtkiem
Kanapki ze śledzikiem i surowym żółtkiem to smakowita przekąska inspirowana skandynawską kuchnią.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- 4 filety śledziowe (mogą być z oleju - odsączone)
- 4 plastry razowego chleba
- 1 mała cebulka
- 5 marynowanych buraczków
- 4 surowe żółtka
- masło do chleba
- Posmarować chleb masłem.
- Posiekać drobno buraczki i cebulkę, ułożyć na chlebie.
- Na środku ułożyć zwinięty filet śledzia tak, by do każdego włożyć surowe żółtko.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze