Kanapka śledziowa z żółtkiem
Przepis
Kanapki ze śledzikiem i surowym żółtkiem to smakowita przekąska inspirowana skandynawską kuchnią.
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
Składniki
- 4 filety śledziowe (mogą być z oleju - odsączone)
- 4 plastry razowego chleba
- 1 mała cebulka
- 5 marynowanych buraczków
- 4 surowe żółtka
- masło do chleba
Przepis
- Posmarować chleb masłem.
- Posiekać drobno buraczki i cebulkę, ułożyć na chlebie.
- Na środku ułożyć zwinięty filet śledzia tak, by do każdego włożyć surowe żółtko.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kanapka śledziowa z żółtkiem
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.