Kakaowa dawka szczęścia
"Produkt bogów"
Od chwili, gdy trafiło do Europy, kakao robi niesamowitą furorę. Jest niezbędnym składnikiem wielu wypieków, lodów i deserów, ale przede wszystkim czekolady. Pijemy je rozpuszczone w mleku, zjadamy w ciasteczkach. Doskonale sprawdza się w daniach i napojach serwowanych na gorąco i na zimno. Kakaowy proszek, a także całe ziarna, można wykorzystać na wiele sposobów. Oto nasze propozycje.
Od chwili, gdy trafiło do Europy, kakao robi niesamowitą furorę. Jest niezbędnym składnikiem wielu wypieków, lodów i deserów, ale przede wszystkim czekolady. Pijemy je rozpuszczone w mleku, zjadamy w ciasteczkach. Doskonale sprawdza się w daniach i napojach serwowanych na gorąco i na zimno. Kakaowy proszek, a także całe ziarna można wykorzystać na wiele sposobów. Oto nasze propozycje.