Kaczka z ananasem duszona w sosie curry
Kawałki mięsa kaczki z kawałkami ananasa i aromatyczną przyprawą curry znikają z talerzy w mgnieniu oka. Danie można podać z ryżem lub makaronem. Koniecznie wypróbujcie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam, usuwam skórę i kroję w kostkę. Doprawiam solą i smażę na rozgrzanym oleju.
- Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie na drugiej patelni, następnie dodaję pokrojone w kostkę ananasy, przyprawę curry, połowę szklanki soku z ananasa, passatę, sos sojowy, pieprz.
- Wszystkie składniki mieszam razem i zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody.
- Chwilkę gotuję i łączę z mięsem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl