Trwa ładowanie...
d21x3o7
Janek Paszkowski o przetworach. "Dobrze zakonserwowane mogą stać kilka sezonów"

Janek Paszkowski o przetworach. "Dobrze zakonserwowane mogą stać kilka sezonów"

Janek Paszkowski brał udział w pierwszej edycji "Masterchefa", jest autorem książek i prowadzi własną restaurację. W rozmowie z Aleksandrą Hangel opowiedział o terminie przydatności m.in. przetworów, które na naszych półkach zalegają nawet kilka lat.

I teraz pytanie które za które możRozwiń

Transkrypcja:

I teraz pytanie które za które możesz mnie wyśmiać trochę Jakoś Kilka dni temu znalazłam w swojej Kuchnie Przetwory które Robiła jakieś 8 lat temu moja babcia I one tam nadal stoją i ani nie zmieniły koloru ani nic się z nimi nie wydarzyło no ale Nie chce jeszcze jest rozsądne jest Trzeba spróbować ja Tutaj też taką Stary mam że Po wielu wielu Gdzieś znaleźć W piwnicy w mieszkaniu ma Powidz I to było naprawdę grubo 10 lat później Zaprawa nie mówisz Kręcić w słoiku bo mi się tak złapie Kilkunastu próbach udało się to No i ona była jak najbardziej zdatna do spożycia więc cukier bardzo dobra konserwuje przecież znaju znajdowano Miód gdzieś tam W grobowcach faraonów i on Zalando No więc no wiadomo Jest jakaś granica Przydatności Natomiast jeżeli są w odpowiedni sposób zrobione w odpowiednim Takie Spokojnie 2 Mogło stać 23 Ja powinnam Myślę że że jeżeli był dobrze zrobi To Kto ukradł grzyby w occie No właśnie czy jest jakaś taka różnica Kiedy coś jest na przykład Konfiturą Przetwory ptak Wydaje mi się że nie wydaje mi się że wszystko zależy od tego czy one były dobrze zabezpieczone wcześniej czy ten proces Faktoryzacji było odpowiednio zrobione No i on ci kiedy to wszystko spełnia swoje zadanie we właściwy sposób to To takie przetwory mogą Spokojnie 3 Cztery sezony Postać No wiadomo że ona nie będą już po pewnym czasie Tak dobre Jak to być powinno natomiast swoje zadanie Bądźmy szczerzy No nie robimy Konfiturę żeby jej za 4 lata tylko robimy teraz przygotowali o najbliższą ziemię Zostałyby pewnie przez 3 Trzebnica cały wszystkie no właśnie A powiedz czy są jakieś takie produkty z których konkretne produkty z których przetwory mogą zostać dłużej Jakie z których Więc wydaje mi się że akurat takie grupy nie ma a jeżeli są Gdzie te owoce Poddajemy obróbce termicznej także je dusimy Nie podgrzewamy wtedy Dłużej ponieważ to traci swoją Jakby objętość jest duszone gotowa Natomiast jeśli są to Typy Kiszone ogórki czy są to grzyby w occie czyta Które nie dusimy wcześnie Wiadomo że ona po pewnym czasie po prostu zaczął Rozpadać i nie będą z tym czym chcielibyśmy łzy
d21x3o7
d21x3o7
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj