Trwa ładowanie...
d2yd7nn
Jak odróżnić naturalną drożdżówkę od pełnej konserwantów?
x-news/Dzień Dobry TVN
kuchenne nowości

Jak odróżnić naturalną drożdżówkę od pełnej konserwantów?

Na potrzeby eksperymentu cukiernik Grzegorz Więckowski przygotował dwa rodzaje ciast – z naturalnych składników i z ulepszaczami.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
d2yd7nn

Choć wyglądają bardzo apetycznie, to niejednokrotnie zawierają mnóstwo sztucznych barwników i konserwantów. Mowa o różnego rodzaju ciastach i ciastkach, w których często polewa nie jest czekoladowa, tylko czekoladopodobna, śmietana nie jest kremówką, a miksem białkowo-tłuszczowym, zaś apetyczna babka drożdżowa ma bardzo długą listę składników.

Cukiernik Grzegorz Więckowski pokazał, czym różni się prawdziwa drożdżówka od tej z barwnikami i innymi sztucznymi dodatkami. Na potrzeby eksperymentu przygotował dwa rodzaje ciast – z naturalnych składników i z ulepszaczami.

d2yd7nn

*Drożdżówki z serem i śliwkami *

*Jak spalić kalorie po pysznym pączku? *

d2yd7nn

Podziel się opinią

Share

d2yd7nn

d2yd7nn