WP
WP

Jajka zapiekane w awokado. Przepyszne połączenie na śniadanie - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie 123RF
Podziel się

Połączenie awokado i jajek jest nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe. Jeśli więc szukacie pomysłu na szybkie śniadanie, które szybko postawi was na nogi, wypróbujcie koniecznie ten przepis. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "Gotuj ze mną".

Składniki
  • 2 miękkie awokado
  • kilka plasterków szynki
  • 2 cebule dymki ze szczypiorkiem
  • kawałek czerwonej papryki
  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • łyżka oregano
  • sól, pieprz
  • ser feta
  • 4 jajka
  • kiełki rzodkiewki
Przepis

Szynkę pokroić w kostkę, cebulę posiekać ze szczypiorkiem, paprykę w kostkę, pomidorki przeciąć na połówki. Fetę rozgnieść widelcem, dodać czosnek, cebulę, paprykę, sól, pieprz, oregano i wymieszać. Awokado przeciąć na połówki, środki wydrążyć. Na dnie awokado ułożyć szynkę, a potem pastę. Zrobić dołek, wbić surowe jajko, posypać solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać 15 minut. Wyjąć, posypać kiełkami, od razu podawać. Najlepiej jeść łyżką.

Zobacz też: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na bezę czekoladową

WP

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP