Jajka zapiekane w awokado. Przepyszne połączenie na śniadanie
Jajka zapiekane w awokado to wariacja na temat wielkanocnego stołu, która może sprawdzić się także na co dzień, jako pyszne śniadanie. Połączenie awokado i jajek jest nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe. Jeśli więc szukacie pomysłu na szybkie śniadanie, które szybko postawi was na nogi, wypróbujcie koniecznie ten przepis. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "Gotuj ze mną".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Szynkę pokroić w kostkę, cebulę posiekać ze szczypiorkiem, paprykę w kostkę, pomidorki przeciąć na połówki. Fetę rozgnieść widelcem, dodać czosnek, cebulę, paprykę, sól, pieprz, oregano i wymieszać. Awokado przeciąć na połówki, środki wydrążyć.
Na dnie awokado ułożyć szynkę, a potem pastę. Zrobić dołek, wbić surowe jajko, posypać solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać 15 minut. Wyjąć, posypać kiełkami, od razu podawać. Najlepiej jeść łyżką.
Zobacz też: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na bezę czekoladową
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze