Trwa ładowanie...
d3edq5p
d3edq5p

Jajka zapiekane w awokado. Przepyszne połączenie na śniadanie

Przepis

Połączenie awokado i jajek jest nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe. Jeśli więc szukacie pomysłu na szybkie śniadanie, które szybko postawi was na nogi, wypróbujcie koniecznie ten przepis. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "Gotuj ze mną".

2.6
(9 głosów)
Oceń:
d3edq5p
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
123RF
Składniki
  • 2 miękkie awokado
  • kilka plasterków szynki
  • 2 cebule dymki ze szczypiorkiem
  • kawałek czerwonej papryki
  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • łyżka oregano
  • sól, pieprz
  • ser feta
  • 4 jajka
  • kiełki rzodkiewki
Przepis

Szynkę pokroić w kostkę, cebulę posiekać ze szczypiorkiem, paprykę w kostkę, pomidorki przeciąć na połówki. Fetę rozgnieść widelcem, dodać czosnek, cebulę, paprykę, sól, pieprz, oregano i wymieszać. Awokado przeciąć na połówki, środki wydrążyć. Na dnie awokado ułożyć szynkę, a potem pastę. Zrobić dołek, wbić surowe jajko, posypać solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać 15 minut. Wyjąć, posypać kiełkami, od razu podawać. Najlepiej jeść łyżką.

Zobacz też: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na bezę czekoladową

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jajka zapiekane w awokado. Przepyszne połączenie na śniadanie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
5
Share
d3edq5p
d3edq5p
d3edq5p
d3edq5p
d3edq5p
d3edq5p