Trwa ładowanie...
d4gq9ez
d4gq9ez

Jajka zapiekane w awokado. Przepyszne połączenie na śniadanie

Przepis

Jajka zapiekane w awokado to wariacja na temat wielkanocnego stołu, która może sprawdzić się także na co dzień, jako pyszne śniadanie. Połączenie awokado i jajek jest nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe. Jeśli więc szukacie pomysłu na szybkie śniadanie, które szybko postawi was na nogi, wypróbujcie koniecznie ten przepis. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "Gotuj ze mną".

2.6
(9 głosów)
Oceń:
d4gq9ez
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Rodzaj diety:
Okazja:
Jajka zapiekane w awokado
123RF
Jajka zapiekane w awokado
Składniki
  • 2 miękkie awokado
  • kilka plasterków szynki
  • 2 cebule dymki ze szczypiorkiem
  • kawałek czerwonej papryki
  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • łyżka oregano
  • sól, pieprz
  • ser feta
  • 4 jajka
  • kiełki rzodkiewki
Przepis

Szynkę pokroić w kostkę, cebulę posiekać ze szczypiorkiem, paprykę w kostkę, pomidorki przeciąć na połówki. Fetę rozgnieść widelcem, dodać czosnek, cebulę, paprykę, sól, pieprz, oregano i wymieszać. Awokado przeciąć na połówki, środki wydrążyć.

Na dnie awokado ułożyć szynkę, a potem pastę. Zrobić dołek, wbić surowe jajko, posypać solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać 15 minut. Wyjąć, posypać kiełkami, od razu podawać. Najlepiej jeść łyżką.

Zobacz też: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na bezę czekoladową

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jajka zapiekane w awokado. Przepyszne połączenie na śniadanie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4gq9ez

Podziel się opinią

5
5
Share
d4gq9ez
d4gq9ez

d4gq9ez
d4gq9ez
d4gq9ez