Jajka faszerowane twarożkiem ziołowym. Przepis na Wielkanoc
Idealny farsz z dodatkiem świeżych ziół to gwarancja doskonałego smaku. Na wielkanocny stół proponujemy przepyszne jajka faszerowane twarożkiem, szczypiorkiem i koperkiem. Gwarancją sukcesu są składniki najlepszej jakości.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- jaja kurze gotowane na twardo
- twarożek półtłusty
- świeży koper i szczypiorek
- śmietana 18 proc.
- sól i pieprz do smaku
- rzodkiewka
Przepis
- Jajka przekroić na pół, wydrążyć żółtko. Pozostałe składniki pokroić i wymieszać. Doprawić do smaku.
- Farszem wypełnić wydrążone jaja.
- Można je ozdobić np. kiełkami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl