Jajka faszerowane twarożkiem ziołowym. Przepis na Wielkanoc
Idealny farsz z dodatkiem świeżych ziół to gwarancja doskonałego smaku. Na wielkanocny stół proponujemy przepyszne jajka faszerowane twarożkiem, szczypiorkiem i koperkiem. Gwarancją sukcesu są składniki najlepszej jakości.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- jaja kurze gotowane na twardo
- twarożek półtłusty
- świeży koper i szczypiorek
- śmietana 18 proc.
- sól i pieprz do smaku
- rzodkiewka
- Jajka przekroić na pół, wydrążyć żółtko. Pozostałe składniki pokroić i wymieszać. Doprawić do smaku.
- Farszem wypełnić wydrążone jaja.
- Można je ozdobić np. kiełkami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze