Idealna na Dzień Kobiet. Ekspresowa sałatka z rukolą, mango i awokado
Dla wszystkich, którzy nie czują się na siłach, by przyrządzić skomplikowaną potrawę, mamy szybką i prostą w przygotowaniu lekką sałatkę. Gwarantujemy, że zasmakuje każdej kobiecie. Połączenie soczystego mango i awokado z rukolą o orzechowej nucie i kozim serem to istne niebo w gębie!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
 - Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
 - Okazja: Przyjęcia i imprezy
 - Kategoria przepisów: Sałatki
 - Sposób przygotowania: Na zimno
 - Główne składniki :
 
Składniki
Sos winegret:
- ¾ łyżki musztardy
 - 2 łyżki octu balsamicznego
 - 4 łyżki oliwy z oliwek
 - szczypta soli i pieprzu
 
Przepis
- Wszystkie składniki sosu połączyć za pomocą trzepaczki.
 - Gotową mieszankę sałat z rukolą przełożyć na talerz.
 - Dodać obrane i pokrojone w kostkę mango oraz awokado.
 - Orzechy włoskie posiekać, uprażyć przez minutę na suchej patelni i posypać nimi sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę kozi ser.
 - Całość polać przygotowanym wcześniej sosem winegret.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl