Gulasz z pieczarkami. Ekspresowe danie dla całej rodziny
Nie masz pomysłu na obiad? Polecamy gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie, którego przygotowanie jest banalnie proste. Idealnie pasują do niego kopytka lub kluski śląskie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju. Mięso doprawiam papryką słodką oraz solą. Podlewam wodą i gotuję do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
- Cebule obieram, drobno kroję i smażę na większej patelni. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone pieczarki w plasterki. Smażę dziesięć minut i doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie dodaję ketchup i musztardę, Chwilkę smażę i sos łączę z mięsem.
- Gulasz gotowy, podaję z kopytkami lub kluskami śląskim.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl