Trwa ładowanie...
dca87gr
11-01-2021 10:40

Gulasz wołowy z warzywami. Sycący i rozgrzewający

Przepis

Zimą chętnie sięgamy po sycące i rozgrzewające dania. Co powiecie na aromatyczny gulasz z pieczarkami, cebulą, fasolką szparagową i czerwoną papryką?

dca87gr
3.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 500 g wołowiny
  • olej
  • 2 duże cebule
  • 0,5 l bulionu wołowego
  • 500 g ziemniaków
  • 500 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1 papryka
  • 250 g pieczarek
  • 250 g pomidorów
  • sól
  • przyprawa do gulaszu
Przepis
  • Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
  • Dodać posiekaną cebulę, doprawić przyprawą do smaku. Podlać bulionem i gotować ok. 40 minut. Ziemniaki obrać w kostkę, zaś fasolkę pociąć na kawałki.
  • Paprykę pokroić w paski. Pieczarki również pokroić.
  • Do gotującego się mięsa dodać najpierw ziemniaki, po 5 min. fasolkę i paprykę, a po kolejnych 10 min. pieczarki i gotować jeszcze 3-4 min. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, przekroić na ćwiartki i dodać do gulaszu.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Gulasz wołowy z warzywami. Sycący i rozgrzewający
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dca87gr
dca87gr
dca87gr
dca87gr
Więcej tematów
dca87gr