Gulasz wołowy z warzywami. Sycący i rozgrzewający
Zimą chętnie sięgamy po sycące i rozgrzewające dania. Co powiecie na aromatyczny gulasz z pieczarkami, cebulą, fasolką szparagową i czerwoną papryką?
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso opłukać pod bieżącą, zimną wodą, osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
- Dodać posiekaną cebulę, doprawić przyprawą do smaku. Podlać bulionem i gotować ok. 40 minut. Ziemniaki obrać w kostkę, zaś fasolkę pociąć na kawałki.
- Paprykę pokroić w paski. Pieczarki również pokroić.
- Do gotującego się mięsa dodać najpierw ziemniaki, po 5 min. fasolkę i paprykę, a po kolejnych 10 min. pieczarki i gotować jeszcze 3-4 min. Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, przekroić na ćwiartki i dodać do gulaszu.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl