Trwa ładowanie...
d3xydi6
05-07-2022 13:06

Grillowane warzywne panini. Palce lizać!

Przepis

Dania z grilla nie zawsze muszą być ciężkie i niezdrowe. Poszukiwacze lżejszych wersji posiłków mogą przygotować grilowane, warzywne panini. rzepis poleca ekspert marki Gorenje.

d3xydi6
3.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Składniki

• 1 cukinia
• ½ bakłażana
• 1 żółta papryka
• oliwa z oliwek
• sól
• pieprz
• 2 ciabatty cebulowe
• 2 łyżki pesto bazyliowego
• 30 g suszonych pomidorów
• 60 g sera mozzarella

Przepis
  • Na początek pokrój wzdłuż cukinię i bakłażana w plastry o grubości 5 mm. Przekrój paprykę na pół i oczyść z pestek. Przygotowane warzywa posmaruj oliwą z oliwek przy użyciu pędzelka.
  • Grilluj przez 6 minut paprykę, a następnie dodaj bakłażana i cukinię na 4 minuty. Gdy będą gotowe, przełóż warzywa na talerz i posyp solą i pieprzem.
  • Następnie przekrój i posmaruj ciabatty pesto bazyliowym. Ułóż na ciabattach po 1 plastrze bakłażana, żółtej papryki i po 2 plastry cukinii.
  • Na całość połóż suszone pomidory i plastry mozzarelli. Grilluj przez ok. 4 minuty, aż do roztopienia się sera.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Grillowane warzywne panini. Palce lizać!
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3xydi6

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3xydi6
d3xydi6
d3xydi6
d3xydi6
Więcej tematów
d3xydi6