Grillowane warzywne panini. Palce lizać!
Dania z grilla nie zawsze muszą być ciężkie i niezdrowe. Poszukiwacze lżejszych wersji posiłków mogą przygotować grilowane, warzywne panini. rzepis poleca ekspert marki Gorenje.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Grillowanie
- Główne składniki :
Składniki
• 1 cukinia
• ½ bakłażana
• 1 żółta papryka
• oliwa z oliwek
• sól
• pieprz
• 2 ciabatty cebulowe
• 2 łyżki pesto bazyliowego
• 30 g suszonych pomidorów
• 60 g sera mozzarella
Przepis
- Na początek pokrój wzdłuż cukinię i bakłażana w plastry o grubości 5 mm. Przekrój paprykę na pół i oczyść z pestek. Przygotowane warzywa posmaruj oliwą z oliwek przy użyciu pędzelka.
- Grilluj przez 6 minut paprykę, a następnie dodaj bakłażana i cukinię na 4 minuty. Gdy będą gotowe, przełóż warzywa na talerz i posyp solą i pieprzem.
- Następnie przekrój i posmaruj ciabatty pesto bazyliowym. Ułóż na ciabattach po 1 plastrze bakłażana, żółtej papryki i po 2 plastry cukinii.
- Na całość połóż suszone pomidory i plastry mozzarelli. Grilluj przez ok. 4 minuty, aż do roztopienia się sera.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl