Grillowane warzywne panini. Palce lizać!
Dania z grilla nie zawsze muszą być ciężkie i niezdrowe. Poszukiwacze lżejszych wersji posiłków mogą przygotować grilowane, warzywne panini. rzepis poleca ekspert marki Gorenje.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Na początek pokrój wzdłuż cukinię i bakłażana w plastry o grubości 5 mm. Przekrój paprykę na pół i oczyść z pestek. Przygotowane warzywa posmaruj oliwą z oliwek przy użyciu pędzelka.
- Grilluj przez 6 minut paprykę, a następnie dodaj bakłażana i cukinię na 4 minuty. Gdy będą gotowe, przełóż warzywa na talerz i posyp solą i pieprzem.
- Następnie przekrój i posmaruj ciabatty pesto bazyliowym. Ułóż na ciabattach po 1 plastrze bakłażana, żółtej papryki i po 2 plastry cukinii.
- Na całość połóż suszone pomidory i plastry mozzarelli. Grilluj przez ok. 4 minuty, aż do roztopienia się sera.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze