Grillowane warzywne panini. Palce lizać!

Dania z grilla nie zawsze muszą być ciężkie i niezdrowe. Poszukiwacze lżejszych wersji posiłków mogą przygotować grilowane, warzywne panini. rzepis poleca ekspert marki Gorenje.

Grilowane warzywne paniniGrilowane warzywne panini
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

• 1 cukinia
• ½ bakłażana
• 1 żółta papryka
• oliwa z oliwek
• sól
• pieprz
• 2 ciabatty cebulowe
• 2 łyżki pesto bazyliowego
• 30 g suszonych pomidorów
• 60 g sera mozzarella

Przepis

  • Na początek pokrój wzdłuż cukinię i bakłażana w plastry o grubości 5 mm. Przekrój paprykę na pół i oczyść z pestek. Przygotowane warzywa posmaruj oliwą z oliwek przy użyciu pędzelka.
  • Grilluj przez 6 minut paprykę, a następnie dodaj bakłażana i cukinię na 4 minuty. Gdy będą gotowe, przełóż warzywa na talerz i posyp solą i pieprzem.
  • Następnie przekrój i posmaruj ciabatty pesto bazyliowym. Ułóż na ciabattach po 1 plastrze bakłażana, żółtej papryki i po 2 plastry cukinii.
  • Na całość połóż suszone pomidory i plastry mozzarelli. Grilluj przez ok. 4 minuty, aż do roztopienia się sera.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja