Filety z kurczaka zapiekane pod pierzynką
Oto bardzo łatwy pomysł na smaczny obiad dla całej rodziny. Soczyste i delikatne mięso zapieczone pod pierzynką z warzyw i sera. Do tego pieczone ziemniaczki lub frytki i obiad gotowy. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 15 dag sera żółtego
- 3 ogórki konserwowe
- 1 papryki czerwonej
- 10 dag szynki
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu pikantnego
- 2 łyżki przyprawy do kurczaka
- sól
- Mięso kroję w plastry, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Ogórki i paprykę kroję w drobną kostkę, a szynkę w paseczki. Dodaję majonez, ketchup i dokładnie mieszam.
- Ser żółty z warzywami układam po całej powierzchni na każdy kawałku mięsa.
- Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 st. C. Podaję z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze