Trwa ładowanie...
d2yd7nn
d2yd7nn

Faszerowana pierś kurczaka. Przepis czytelniczki

Przepis

Faszerowane mięso sprawdzi się na obiad lub kolację. Autorka bloga "Kulinarna chwila" podzieliła się z nami poprzez dziejesiewp.pl, oryginalnym przepisem na pierś kurczaka faszerowaną twarogiem i warzywami. Wypróbujcie, naprawdę warto.

1.0
(4 głosy)
Oceń:
d2yd7nn
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Faszerowana pierś kurczaka. Przepis czytelniczki
dziejesie.wp.pl
Faszerowana pierś kurczaka. Przepis czytelniczki
Składniki
  • 1 ½ fileta z kurczaka
  • 20 dag twarogu chudego
  • Żółtko
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka musztardy
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka
Przepis

Mięso kroimy na połówki, obcinamy wystające kawałki i robimy w środku otwór. Doprawiamy przyprawą oraz solą. Twaróg przekładamy do miski, ugniatamy widelcem, wbijamy żółtko, dodajemy musztardę oraz drobno pokrojoną paprykę i posiekany szczypiorek. Farsz dokładnie mieszamy i wkładamy w otwór w mięsie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 st. C. Przed podaniem kroimy w plastry, można podąć na ciepło jak również i jako przekąska na zimno.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Faszerowana pierś kurczaka. Przepis czytelniczki
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2yd7nn

Podziel się opinią

Share
d2yd7nn
d2yd7nn

d2yd7nn
d2yd7nn
d2yd7nn