Faszerowana pierś kurczaka. Przepis czytelniczki
Faszerowane mięso sprawdzi się na obiad lub kolację. Autorka bloga "Kulinarna chwila" podzieliła się z nami poprzez dziejesiewp.pl, oryginalnym przepisem na pierś kurczaka faszerowaną twarogiem i warzywami. Wypróbujcie, naprawdę warto.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- 1 ½ fileta z kurczaka
- 20 dag twarogu chudego
- Żółtko
- ½ papryki czerwonej
- ½ pęczka szczypiorku
- 1 łyżka musztardy
- Sól
- Przyprawa do kurczaka
Mięso kroimy na połówki, obcinamy wystające kawałki i robimy w środku otwór. Doprawiamy przyprawą oraz solą. Twaróg przekładamy do miski, ugniatamy widelcem, wbijamy żółtko, dodajemy musztardę oraz drobno pokrojoną paprykę i posiekany szczypiorek. Farsz dokładnie mieszamy i wkładamy w otwór w mięsie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 st. C. Przed podaniem kroimy w plastry, można podąć na ciepło jak również i jako przekąska na zimno.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze