Trwa ładowanie...
d3i0gsc
d3i0gsc

Faszerowana pierś kurczaka. Przepis czytelniczki

Przepis

Faszerowane mięso sprawdzi się na obiad lub kolację. Autorka bloga "Kulinarna chwila" podzieliła się z nami poprzez dziejesiewp.pl, oryginalnym przepisem na pierś kurczaka faszerowaną twarogiem i warzywami. Wypróbujcie, naprawdę warto.

1.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Faszerowana pierś kurczaka. Przepis czytelniczki
dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 ½ fileta z kurczaka
  • 20 dag twarogu chudego
  • Żółtko
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka musztardy
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka
Przepis

Mięso kroimy na połówki, obcinamy wystające kawałki i robimy w środku otwór. Doprawiamy przyprawą oraz solą. Twaróg przekładamy do miski, ugniatamy widelcem, wbijamy żółtko, dodajemy musztardę oraz drobno pokrojoną paprykę i posiekany szczypiorek. Farsz dokładnie mieszamy i wkładamy w otwór w mięsie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 st. C. Przed podaniem kroimy w plastry, można podąć na ciepło jak również i jako przekąska na zimno.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Faszerowana pierś kurczaka. Przepis czytelniczki
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3i0gsc
d3i0gsc
d3i0gsc
d3i0gsc
Więcej tematów
d3i0gsc