Trwa ładowanie...

Fasolka szparagowa na ostro

Fasolka szparagowa to produkt, który wymaga małego nakładu pracy, aby świetnie smakował. Podana z bułką tartą i masełkiem to sezonowy klasyk, ale w wersji pikantnej na nowo rozbudzi nasze kubki smakowe. Prosty przepis poleca Małgorzata Kijowska, autorka bloga "Daylicooking".

Share
Fasolka szparagowa na ostro
Źródło: www.daylicooking.pl
d3a93hq

Fasolka szparagowa to produkt, który wymaga małego nakładu pracy, aby świetnie smakował. Podana z bułką tartą i masełkiem to sezonowy klasyk, ale w wersji pikantnej na nowo rozbudzi nasze kubki smakowe. Prosty przepis poleca Małgorzata Kijowska, autorka bloga "Daylicooking".

Składniki:
około pół kilograma fasolki szparagowej,
1 średnia cebula,
3 średnie ząbki czosnku,
kawałeczek papryczki chili,
sól do smaku,
kilka pomidorków koktajlowych,
3 łyżki oliwy.

Przygotowanie:
Fasolkę ugotować w osolonej i lekko posłodzonej cukrem wodzie. Cebulę obrać i pokroić w piórka, czosnek obrać i posiekać. Papryczkę chili posiekać drobno. Pomidorki opłukać, pokroić na cztery części. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i czosnek - przesmażyć krótko na mocnym ogniu. Dołożyć chili i pomidorki. Wszystko razem wymieszać i również krótko przesmażyć. Dorzucić fasolkę i całość doprawić solą. Danie powinno wyjść dość lekkie, nie za długo smażone. Pomidory nie powinny rozpaść się. Potrawa powinna być dość pikantna.

d3a93hq
d3a93hq

Podziel się opinią

Share
d3a93hq
d3a93hq
Więcej tematów