Trwa ładowanie...
23-08-2016 14:59

Fasolka szparagowa na ostro

Fasolka szparagowa to produkt, który wymaga małego nakładu pracy, aby świetnie smakował. Podana z bułką tartą i masełkiem to sezonowy klasyk, ale w wersji pikantnej na nowo rozbudzi nasze kubki smakowe. Prosty przepis poleca Małgorzata Kijowska, autorka bloga "Daylicooking".

Fasolka szparagowa na ostroŹródło: www.daylicooking.pl
dow7450
dow7450

Fasolka szparagowa to produkt, który wymaga małego nakładu pracy, aby świetnie smakował. Podana z bułką tartą i masełkiem to sezonowy klasyk, ale w wersji pikantnej na nowo rozbudzi nasze kubki smakowe. Prosty przepis poleca Małgorzata Kijowska, autorka bloga "Daylicooking".

Składniki:
około pół kilograma fasolki szparagowej,
1 średnia cebula,
3 średnie ząbki czosnku,
kawałeczek papryczki chili,
sól do smaku,
kilka pomidorków koktajlowych,
3 łyżki oliwy.

Przygotowanie:
Fasolkę ugotować w osolonej i lekko posłodzonej cukrem wodzie. Cebulę obrać i pokroić w piórka, czosnek obrać i posiekać. Papryczkę chili posiekać drobno. Pomidorki opłukać, pokroić na cztery części. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i czosnek - przesmażyć krótko na mocnym ogniu. Dołożyć chili i pomidorki. Wszystko razem wymieszać i również krótko przesmażyć. Dorzucić fasolkę i całość doprawić solą. Danie powinno wyjść dość lekkie, nie za długo smażone. Pomidory nie powinny rozpaść się. Potrawa powinna być dość pikantna.

dow7450
dow7450
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dow7450
Więcej tematów