Trwa ładowanie...
d1h7t0o

Fasolka szparagowa

Przepis
2.0
(4 głosy)
Oceń:
d1h7t0o
Składniki
    • po 0,25 kg fasolki szparagowej zielonej i żółtej
    • sól
    • pieprz
    • 3 łyżki oliwy
    • 2-3 łyżki bułki tartej
Przepis

Obie fasole umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, ale żeby nie była za bardzo rozgotowana. Odcedzić na sitko i odstawić na około 10 minut żeby nieco ostygła. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić fasolki. Doprawić solą, pieprzem i posypać bułką tartą. Podsmażyć kilka minut, delikatnie mieszając co jakiś czas, do momentu aż bułka nieco się zrumieni.

Przepis dodał użytkownik justynak2233

d1h7t0o

Podziel się opinią

1
Share
d1h7t0o
d1h7t0o
d1h7t0o
Więcej tematów
d1h7t0o