14-07-2010 15:56
Fasolka szparagowa
Przepis
2.0
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- po 0,25 kg fasolki szparagowej zielonej i żółtej
- sól
- pieprz
- 3 łyżki oliwy
- 2-3 łyżki bułki tartej
Przepis
Obie fasole umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, ale żeby nie była za bardzo rozgotowana. Odcedzić na sitko i odstawić na około 10 minut żeby nieco ostygła. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić fasolki. Doprawić solą, pieprzem i posypać bułką tartą. Podsmażyć kilka minut, delikatnie mieszając co jakiś czas, do momentu aż bułka nieco się zrumieni.
Przepis dodał użytkownik justynak2233
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.