Trwa ładowanie...

Fakty i mity dotyczące sera żółtego

Polacy zjadą go rocznie około 12 kilogramów. Nie tylko jest smaczny, ale to szybki pomysł na śniadanie. Mowa oczywiście o żółtym serze. Czy to prawda, że jest wysokokaloryczny i powinniśmy go wykluczyć ze swojej diety?

d2syz42
d2syz42

Dietetyk Ewa Kurowska przybliżyła fakty i mity na temat sera żółtego. Wyjaśniła, jak odróżnić ten prawdziwy od serowych podróbek oraz jaki rodzaj wybrać, gdy jesteśmy na diecie. Specjalistka zdradziła również jaką ilość plasterków żółtego sera zjeść, aby pokryć dzienne zapotrzebowanie na wapń.

d2syz42
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2syz42
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj