Ekspresowe risotto pieczarkowe
Risotto to szybkie i bardzo smaczne danie na obiad lub kolację. Przygotowanie go jest bardzo proste.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Ryż ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki obrać, umyć i pokroić.
- Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Dodać pieczarki i dusić, dolewając trochę bulionu.
- Pomidory zanurzyć w wrzątku, zdjąć skórkę i pokroić w drobną kostkę. Boczek również pokroić w kostkę i podsmażyć, by tłuszcz się wytopił.
- Pomidory i boczek wymieszać, wlać pozostały bulion i zagotować.
- Gorący ryż wymieszać z pieczarkami i pomidorami, posypać natką pietruszką.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze