Ekspresowe placuszki dyniowe. Z tym trikiem wyjdą idealne
Placuszki dyniowe mogą śmiało konkurować z racuchami. Aby wyszły puszyste, wystarczy wcześniej ubić pianę z białek. Placuszki doskonale smakują z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Z białek ubić sztywną pianę, dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Śmietanę, mąkę, dynię oraz sól dokładnie wymieszać. Dodać sztywną pianę z białek i ponownie wymieszać.
- Placki smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z kwaśna śmietaną.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl