Trwa ładowanie...
d1bcpow
d1bcpow

Egzotyczna zupa z mango i marchewki z krewetkami

Przepis
4.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Zdjęcie
Składniki
  • 1 cebula
  • 400 g marchewki
  • 1 duże mango
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 l bulionu warzywnego
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka soku z limonki
  • sól i pieprz do smaku
  • Do podania:
  • po 2 krewetki na porcję zupy
  • po 3 cienki plasterki buraka na porcję
  • olej kokosowy do smażenia
Przepis

Cebulę obieramy i siekamy. Mango obieramy i kroimy w kostkę.

W garnku na oleju kokosowym szklimy cebulę i dodajemy marchewkę. Podsmażamy przez chwilę i zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu 10 minut. Dodajemy mango i gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z limonki.

Krewetki nakłuwamy na patyczki i podsmażamy na oleju kokosowym do lekkiego zrumienienia. Na tym samym oleju smażymy plasterki buraka. Wykładamy na ręcznik papierowy i oprószamy solą.

Zupę podajemy z szaszłykami z krewetek i chipsami z buraka.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Egzotyczna zupa z mango i marchewki z krewetkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d1bcpow
d1bcpow
d1bcpow
d1bcpow
Więcej tematów
d1bcpow