Egzotyczna zupa z mango i marchewki z krewetkami
Przepis
4.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Składniki
- 1 cebula
- 400 g marchewki
- 1 duże mango
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 l bulionu warzywnego
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżka soku z limonki
- sól i pieprz do smaku
- Do podania:
- po 2 krewetki na porcję zupy
- po 3 cienki plasterki buraka na porcję
- olej kokosowy do smażenia
Przepis
Cebulę obieramy i siekamy. Mango obieramy i kroimy w kostkę.
W garnku na oleju kokosowym szklimy cebulę i dodajemy marchewkę. Podsmażamy przez chwilę i zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu 10 minut. Dodajemy mango i gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z limonki.
Krewetki nakłuwamy na patyczki i podsmażamy na oleju kokosowym do lekkiego zrumienienia. Na tym samym oleju smażymy plasterki buraka. Wykładamy na ręcznik papierowy i oprószamy solą.
Zupę podajemy z szaszłykami z krewetek i chipsami z buraka.
Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl
Egzotyczna zupa z mango i marchewki z krewetkami
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.