Doskonały sernik z brzoskwiniami. Kremowy i puszysty
Na świątecznym stole nie może zabraknąć sernika. Macie już dość kiepskich przpisów? Wypróbujcie przepis Pauliny, autorki bloga "zGotowana Paula". Sernik wyjdzie aksamitny, kremowy i z pewnością nie opadnie.
Paulina Michalak
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Spód:
200 g ciasteczek Digestive wymieszanych z ciasteczkami Oreo
80 g masła
1 łyżeczka kakao
Masa serowa:
Dodatkowo:
- 2 puszki brzoskwiń (każdą połówkę pokroić na 4 części)
Przepis
- Zblendować ciasteczka na proszek, dodać roztopione masło i wyłożyć tortownicę, delikatnie dociskając.
- Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej.
- Utrzeć jajka z cukrami do uzyskania gładkiej i puszystej masy. Dodawać kolejno twaróg i proszek budyniowy, cały czas miksować do połączenia składników.
- Na końcu dodać brzoskwinie i wymieszać szpatułką.
- Na wcześniej przygotowany spód wylać masę serową. Piec około godzinę w 180 stopniach C.
- Studzić w uchylonym piekarniku. po wystygnięcia polać lukrem lub polewą czekoladową.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl