Domowe krakersy z 5 prostych składników. Sylwestrowa gwiazda

Obecnie krakersów na sklepowych półkach jest co niemiara. Jednak, co powiecie na ich domową wersję bez zbędnego oleju palmowego? Przygotujecie je w niecałe 10 minut. Świetnie nadadzą się na sylwestrową przekąskę. Najlepiej smakują w towarzystwie dipu.

Domowe krakersy z 5 prostych składników. Sylwestrowa gwiazdaDomowe krakersy z 5 prostych składników. Sylwestrowa gwiazda
Dominika Czerniszewska

Składniki

  • 1 szklanka mąki
  • 50 g masła
  • 100 g sera żółtego
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • szczypta soli

Przepis

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Przesiać mąkę, dodać do niej sól, zimne posiekane masło i straty na grubych oczkach ser. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać śmietanę i wyrobić ciasto. Później rozwałkować i wyciąć trójkąty. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec aż się zarumienią.

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja