Dip czosnkowo-ziołowy. Idealny do grillowanych mięs
Bez sosów i dipów trudno wyobrazić sobie prawdziwą kuchnię. Dodają smak, a często decydują o charakterze potrawy. Są również niezastąpione podczas spotkań przy grillu. Mamy dla was rewelacyjny przepis na gęsty i aromatyczny dip ziołowo-czosnkowy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- 100 g białego sera (pół kostki)
- ok. 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1-2 ząbki czosnku
- koperek
- szczypiorek
- pietruszka
- sól, pieprz świeżo zmielony
- mała szczypta cukru
- Ser rozdrobnij widelcem, czosnek przeciśnij przez praskę, zioła drobno pokrój. Wszystkie składniki wymieszaj.
- Zioła dodaj w takiej ilości, żeby w sumie wyszła mała garść. Odrobina cukru ma przełamać kwaśny smak sera.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze