Dip czosnkowo-ziołowy. Idealny do grillowanych mięs
Bez sosów i dipów trudno wyobrazić sobie prawdziwą kuchnię. Dodają smak, a często decydują o charakterze potrawy. Są również niezastąpione podczas spotkań przy grillu. Mamy dla was rewelacyjny przepis na gęsty i aromatyczny dip ziołowo-czosnkowy.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 100 g białego sera (pół kostki)
- ok. 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1-2 ząbki czosnku
- koperek
- szczypiorek
- pietruszka
- sól, pieprz świeżo zmielony
- mała szczypta cukru
Przepis
- Ser rozdrobnij widelcem, czosnek przeciśnij przez praskę, zioła drobno pokrój. Wszystkie składniki wymieszaj.
- Zioła dodaj w takiej ilości, żeby w sumie wyszła mała garść. Odrobina cukru ma przełamać kwaśny smak sera.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl