Trwa ładowanie...
d3y8a2m
oprac. Katarzyna Gileta
10-05-2022 14:43

Dip czosnkowo-ziołowy. Idealny do grillowanych mięs

Przepis

Bez sosów i dipów trudno wyobrazić sobie prawdziwą kuchnię. Dodają smak, a często decydują o charakterze potrawy. Są również niezastąpione podczas spotkań przy grillu. Mamy dla was rewelacyjny przepis na gęsty i aromatyczny dip ziołowo-czosnkowy.

d3y8a2m
3.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 100 g białego sera (pół kostki)
  • ok. 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1-2 ząbki czosnku
  • koperek
  • szczypiorek
  • pietruszka
  • sól, pieprz świeżo zmielony
  • mała szczypta cukru
Przepis
  • Ser rozdrobnij widelcem, czosnek przeciśnij przez praskę, zioła drobno pokrój. Wszystkie składniki wymieszaj.
  • Zioła dodaj w takiej ilości, żeby w sumie wyszła mała garść. Odrobina cukru ma przełamać kwaśny smak sera.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Dip czosnkowo-ziołowy. Idealny do grillowanych mięs
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1
Share
d3y8a2m

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3y8a2m
d3y8a2m
d3y8a2m
d3y8a2m
Więcej tematów
d3y8a2m