Deser z przepisu Magdy Gessler to świetny afrodyzjak
Majówka to idealny czas, aby odpocząć. Ponieważ mamy więcej wolnego czasu, możemy skupić się na przyjemnościach. Niewątpliwie należy do nich pyszne jedzenie i czas spędzony z drugą osobą.
Jeśli nie rozgrzała was wystarczająco piękna pogoda, wypróbujcie przepis na gruszki gotowane w białym winie, które według Magdy Gessler, niekwestionowanej królowej polskiej kuchni, są skutecznym afrodyzjakiem.
Trwa ładowanie wpisu: instagram
W swoim poście na Instagramie napisała co prawda jedynie listę składników, ale my postanowiliśmy sprawdzić jak działają. Metodą prób i błędów, doszliśmy do tego jak ten przepis wykorzystać. Oto, co nam wyszło:
Składniki:
- Gruszki
- Białe wino
- Sok z granatów
- Goździki
- Kolendra
- Miód
Sposób przygotowania:
Do rondelka włóż obrane ze skóry gruszki. Zalej je winem tak, aby były całkowicie przykryte. Dodaj łyżeczkę soku z granatów (Jeśli nie masz, możesz pominąć ten składnik). Przypraw wszystko kilkoma goździkami, świeżą kolendrą i dodaj sporą łyżkę miodu. Gdy gruszki zmiękną, deser gotowy!
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl