Najlepszy przepis. Tak pysznych naleśników jeszcze nie jadłeś

Puszyste naleśniki czekoladowe z serowym nadzieniem zapiekane pod bezową pierzynką. To doskonały pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Są tak pyszne, że trudno się nim oprzeć.

Najlepszy przepis. Tak pysznych naleśników jeszcze nie jadłeśNajlepszy przepis. Tak pysznych naleśników jeszcze nie jadłeś
oprac. Katarzyna Gileta

Ciasto na naleśniki:

  • ok. 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 2-3 łyżki prawdziwego kakao
  • cukier wanilinowy
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Nadzienie serowe:

  • 300 g twarogu
  • 1 żółtko
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • cukier wanilinowy
  • cukier trzcinowy

Beza:

  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 2 białka jaj, szczypta soli
  • płatki migdałów do posypania
  • borówki amerykańskie

Przepis

  • Ciasto: białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
  • W drugim naczyniu zmiksować wszystkie składniki ciasta dodając tyle mąki, aby ciasto miało konsystencję śmietany (ok. 2 szkl.).
  • Następnie dodać białka i delikatnie wymieszać bez miksowania. Usmażyć naleśniki.

Przepis

  • Nadzienie: zmielić ser, dodać żółtko, cukier trzcinowy, cukier wanilinowy i jogurt. Utrzeć masę.

Przepis

Beza: Ubić sztywno białka ze szczyptą soli, a następnie dodawać powoli cukier i ubijać około 15 min.

Przepis

  • Nadziewać naleśniki masą serową. Wyłożyć brytfankę papierem do pieczenia i wysmarować masłem.
  • Ułożyć naleśniki i nałożyć masę bezową przy pomocy rękawa cukierniczego.
  • Posypać migdałami i zapiekać przez ok . 30 min (do zrumienienia bezy) w nagrzanym do 150 st. C piekarniku, najlepiej z funkcją termoobiegu.
  • Po podpieczeniu wyjąć i posypać borówkami.
Wybrane dla Ciebie
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika
Dla seniorów powinno być obowiązkowe. Przynosi ulgę jelitom, a stawy tak nie strzelają
Dla seniorów powinno być obowiązkowe. Przynosi ulgę jelitom, a stawy tak nie strzelają
Ratuje stłuszczoną wątrobę, a kupisz w każdym warzywniaku. Jedz, a pozbędziesz się wzdęć
Ratuje stłuszczoną wątrobę, a kupisz w każdym warzywniaku. Jedz, a pozbędziesz się wzdęć
Przez lata traktowaliśmy ją jak odpad. Wspiera wątrobę, pracę jelit i chroni serce
Przez lata traktowaliśmy ją jak odpad. Wspiera wątrobę, pracę jelit i chroni serce