Cukinia duszona w sosie z pieczarkami. Pysznie, szybko i prosto
Proste i pyszne danie, które sprawdzi się na obiad czy kolację. Cukinia z pieczarkami w kremowym sosie dobrze smakuje z chlebem opieczonym na patelni, ze złotymi tostami, z ryżem, makaronem albo jako jarzynka do obiadu. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Cebulę pokrój w większą kostkę, pieczarki umyj, większe przekrój na dwie lub cztery części, cukinie przekrój na cztery części wzdłuż, a następnie z plasterki.
- Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i usmaż pieczarki z cebulą doprawiając je solą i pieprzem.
- Dodaj cukinie i smaż ok. 5 min. Następnie wlej śmietankę, wrzuć ząbki czosnku i tymianek.
- Całość duś ok. 5-10 min. Dopraw do smaku.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze