Ciasto z rabarbarem. Sezonowy klasyk, który osłodzi popołudnie
Proste i szybkie do upieczenia kruche ciasto z rabarbarem. Będzie doskonałe na wiosenne popołudnie. Jest tak smaczne, że zniknie z prędkością światła. Jak je przygotować? Oto przepis.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodawać po jednym jajku.
- Gdy masa będzie gładka, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyń z torebki.
- Wszystkie składniki połączyć. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną blachę.
- Rabarbar umyć, obrać z czerwonawej skórki i pokroić w kostkę.
- Kawałki rabarbaru ułożyć na ciasto, lekko przyciskając. Piec około 45 minut w temperaturze 160 stopni C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl