Trwa ładowanie...
d3ixacu
15-04-2021 10:03

Ciasto z rabarbarem. Sezonowy klasyk, który osłodzi popołudnie

Przepis

Proste i szybkie do upieczenia kruche ciasto z rabarbarem. Będzie doskonałe na wiosenne popołudnie. Jest tak smaczne, że zniknie z prędkością światła. Jak je przygotować? Oto przepis.

d3ixacu
3.7
(42 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 0,75 kg rabarbaru,
  • 1 kostka masła,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 torebka budyniu waniliowego,
  • 4 jaja,
  • 2 łyżki proszku do pieczenia.
Przepis
  • Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodawać po jednym jajku.
  • Gdy masa będzie gładka, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyń z torebki.
  • Wszystkie składniki połączyć. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną blachę.
  • Rabarbar umyć, obrać z czerwonawej skórki i pokroić w kostkę.
  • Kawałki rabarbaru ułożyć na ciasto, lekko przyciskając. Piec około 45 minut w temperaturze 160 stopni C.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Ciasto z rabarbarem. Sezonowy klasyk, który osłodzi popołudnie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ixacu
d3ixacu
d3ixacu
d3ixacu
Więcej tematów
d3ixacu