Ciasto z rabarbarem. Sezonowy klasyk, który osłodzi popołudnie
Proste i szybkie do upieczenia kruche ciasto z rabarbarem. Będzie doskonałe na wiosenne popołudnie. Jest tak smaczne, że zniknie z prędkością światła. Jak je przygotować? Oto przepis.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodawać po jednym jajku.
- Gdy masa będzie gładka, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyń z torebki.
- Wszystkie składniki połączyć. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną blachę.
- Rabarbar umyć, obrać z czerwonawej skórki i pokroić w kostkę.
- Kawałki rabarbaru ułożyć na ciasto, lekko przyciskając. Piec około 45 minut w temperaturze 160 stopni C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze