Ciasto z rabarbarem. Sezonowy klasyk, który osłodzi popołudnie
Proste i szybkie do upieczenia kruche ciasto z rabarbarem. Będzie doskonałe na wiosenne popołudnie. Jest tak smaczne, że zniknie z prędkością światła. Jak je przygotować? Oto przepis.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Okazja: Przyjęcia i imprezy
 - Kategoria przepisów: Ciasta
 - Sposób przygotowania: Pieczenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
Przepis
- Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodawać po jednym jajku.
 - Gdy masa będzie gładka, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyń z torebki.
 - Wszystkie składniki połączyć. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną blachę.
 - Rabarbar umyć, obrać z czerwonawej skórki i pokroić w kostkę.
 - Kawałki rabarbaru ułożyć na ciasto, lekko przyciskając. Piec około 45 minut w temperaturze 160 stopni C.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl