Trwa ładowanie...
d38vwbo
Katarzyna Kwella

Ciasto z cukinii? Ten deser możesz jeść do woli

Przepis

Ciasto cukiniowe to przepyszny i słodki wypiek, który będzie idealnie pasował do kawy. Ciasto jest wilgotne i aromatyczne. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".

d38vwbo
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Kwelka gotuje
Źródło: Kwelka gotuje
Składniki
  • 1 szkl. oleju,
  • 3/4 szkl. cukru brązowego,
  • 3 jajka,
  • 2 szkl. bardzo mocno odciśniętej cukinii startej na dużych oczkach,
  • 1 i 1/3 szkl. mąki pszennej,
  • 2 łyżki posiekanych orzechów,
  • 2 łyżki żurawiny lub rodzynek,
  • po 1 i 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej, proszku do pieczenia i cynamonu,
  • szczypta soli,
  • cukier puder do posypania.
Przepis
  • Jajka dokładnie wymieszaj z olejem i cukrem. Mąkę wymieszaj z solą, proszkiem, solą i cynamonem.
  • Połącz mokre i suche składniki. Dodaj orzechy, żurawinę i cukinię. Wymieszaj.
  • Ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz godzinę w temp. 180 stopni.
  • Wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Ciasto z cukinii? Ten deser możesz jeść do woli
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d38vwbo

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d38vwbo
d38vwbo
d38vwbo
d38vwbo
Więcej tematów
d38vwbo