Ciasto widelcem mieszane z borówkami
- Przepis dostałam od koleżanki i nieskromnie stwierdzam, że ciacho jest przepyszne - zachwyca się Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula". Przepis na blaszkę o wymiarach 24 na 24 cm.
Paulina Kryjom
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Kruszonka:
- 2 łyżki masła
- 8-9 łyżek mąki
- 6 łyżek cukru
Przepis
Zagnieść kruszonkę. Wszystkie składniki na ciasto wymieszać widelcem, trzepaczką lub mikserem i wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyć owoce i posypać kruszonką. Piec 50 min w 180 stopniach.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl