05-11-2008 19:43
Chleb z suszonymi śliwkami
Przepis
Pyszny domowy chlebek z dodatkiem suszonych śliwek. Smakuje zarówno z dżemem jak i pasztetem czy bekonem.
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
Źródło: Shutterstock
Składniki
Przepis
Mąkę jęczmienna i pszenną przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać (ja przesiewam jeszcze raz). Dodać śliwki suszone, orzechy, masło i syrop klonowy.
Miksować stopniowo dodając maślankę wymieszaną z wodą. Ciasto przelać do form chlebowych, odstawić przykryte na 30 minut w ciepłe miejsce. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 45 minut. Upieczony chleb wyjąć z foremek, pozwolić aby wystygł. Znakomicie smakuje z dżemem.
Przepis dodał użytkownik Gosia25
Chleb z suszonymi śliwkami
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.