Buritto z fasolą i boczkiem
Tradycyjne burrito składa się z pszennej tortilli, w którą zawinięty jest farsz — fasola, meksykański ryż i mięso. Zobaczcie, jak je przygotować w domu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Fasolę odsączamy z zalewy i płuczemy. Cebulę kroimy w piórka, papryczkę w krążki. Plastry boczku kroimy w paseczki i zesmażamy na patelni na chrupko.
W misce mieszamy fasolę, ugotowany ryż, zesmażony boczek. Pieprzymy i ewentualnie dosalamy. W kubeczku mieszamy keczup i sos tabasco. Na każdej z tortilli rozsmarowujemy warstwę keczupu z tabasco, na to układamy fasolę z ryżem i posypujemy wiórkami cebuli. Zawijamy w rulon lub w kopertę.
Każdą tortillę podgrzewamy na suchej patelni, aż spód stanie się chrupki. Podajemy na ciepło.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze