#BornToBeFoodie – świętuj 10 lat przy stole! Ruszyły rezerwacje na wiosenną edycję RestaurantWeek®

Właśnie wystartowały rezerwacje na największe i najpopularniejsze wydarzenie towarzysko-kulinarne w Polsce - RestaurantWeek®! Nadchodząca wiosenna edycja Festiwalu odbędzie się pod hasłem #BornToBeFoodie i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia.

Źródło zdjęć: © materiały partnera

Na Gości spragnionych odkrywania nowych smaków w topowych restauracjach czekają autorskie, trzydaniowe menu z prezentem od partnera w specjalnych, nawet do 50% niższych cenach, dostępnych tylko podczas wydarzenia. Kulinarne odkrycia można rezerwować na https://RestaurantWeek.pl/. Świętuj 10-lecie RestaurantWeek® i przekonaj się, że smakowanie życia zaczyna się na talerzu!

Bycie Foodie to nie wybór…

to powołanie! Jeśli czujesz, że restauracje to twoje środowisko naturalne, a spotkania przy stole zyskują na wartości, to RestaurantWeek® jest właśnie dla Ciebie! Born to Be Foodie to kolejna edycja wielkiego święta kultury kulinarnej, które od 10 lat inspiruje miliony Gości do odkrywania różnorodności smaków i otwierania się na nowe.

- Miniona dekada to czas niezwykłych spotkań przy stołach najlepszych restauracji oraz coraz odważniejszych eksploracji kulinarnych, które na stałe wpisały się w serca Foodies. To właśnie dzięki wam, na przestrzeni tych 10 lat, Festiwal stał się jednym z najważniejszych kulinarnych wydarzeń na świecie. – podkreśla organizator. I dodaje: Edycja Born to Be Foodie to coś więcej niż wydarzenie – to celebracja wszystkiego, co związane z jedzeniem. Festiwalowe spotkania są niepowtarzalną okazją, by spróbować czegoś nowego. I właśnie po to jesteśmy! Dlatego wiosną wspólnie odkrywajmy, dzielmy się i świętujmy 10 lat Festiwalu. Niech ponownie zachwycą nas nowe restauracje i smaki, a skala kulinarnych odkryć stanie się rekordowa! Przed nami kolejne smakowite dekady, które dostarczą jeszcze więcej radości i niezwykłych doznań. Zapraszamy wszystkich Gości - wyruszcie z nami w dalszą kulinarną podróż po kolejne przygody!

© materiały partnera

Gdzie się wybrać?

W Festiwalu weźmie udział ponad 400 najlepszych restauracji z 13 największych aglomeracji w całej Polsce. Różnorodność kulinarną będzie można odkrywać w Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Bydgoszczy, na Śląsku, Warmii i Mazurach oraz we Wrocławiu. Wśród festiwalowych restauracji znajdziemy m.in. białostockie Trzy Po Trzy w Kamienicy, Kurra i Regiment; bydgoskie 52 City Dinner, Gdańska 14, Lulu Bistro; krakowskie Novum Ristorante, Qrudo Food&Wine, La Forchetta na nowo; lubelskie Como, Bona, Holiday Inn; łódzkie Rebernia Ribs & Craft Beer, Hampton by Hilton Łódź City Center, Bagatela (Kolumna Park); poznańskie The Time, Zielona Weranda, Gusto; szczecińskie Bellevue, Restauracja Sowa,Jagiellonka; śląskie U Kelnerów (Katowice), Bistro Tickets (Pszczyna), 4 Pory Dnia (Tarnowskie Góry); warmińsko-mazurskie Lake Hill, Pałac Warlity, Sirocco; warszawskie Praski Butcher, Laba, Warszawski Sen by Mateusz Gessler; wrocławskie Giro Krakowska 182, Peruwiana, Gustaw; a także trójmiejskie Papieroovka Cider Garden (Gdańsk), Pelican (Sopot) oraz Fisherman (Sopot)​​.

© materiały partnera

W menu nie zabraknie inspiracji najnowszymi trendami, ani kulinarnych eksperymentów. Festiwalowe dania zaskakują różnorodnością – można w nich znaleźć zarówno klasyczne smaki w nowoczesnym wydaniu, jak i odważne, nieoczywiste połączenia składników. Sushi z pierogami, mięso z drukarki 3D, a może deser kawowy z czosnkiem? Każda propozycja jest na tyle intrygująca i apetyczna, że wybór jednego menu może okazać się prawdziwym wyzwaniem. Dlatego warto wybrać się na Festiwal kilka razy!

© materiały partnera

Festiwalowe menu w cenach 50% niższych niż w regularnej karcie

RestaurantWeek® to wyjątkowa okazja do odkrywania nowych miejsc i smaków w cenach znacznie niższych niż regularne menu restauracyjne. Z okazji 10-lecia Festiwalu na Gości czeka trzydaniowe menu, wzbogacone o specjalnie przygotowany prezent od partnera lub jego bezalkoholową wersję, w cenie aż o połowę niższej niż w regularnej karcie. Dodatkowo można również skorzystać z rabatu i z kartą Visa zapłacić jeszcze do 40 zł mniej! Odkrywaj nowe smaki i dania przygotowane przez topowych Chefów, dziel się tymi smakowitymi chwilami z Bliskimi i świętuj 10-lecie RestaurantWeek® w towarzystwie restauracyjnych debiutów. Dołącz do ponad 2 milionów Foodies i stań się częścią tej kulturalno-kulinarnej historii!

Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® przewidziana jest na 90 minut. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym Foodie, czy dopiero zaczynasz odkrywać – jedno kliknięcie dzieli Cię od wspaniałych kulinarnych doznań. Tyle wystarczy, jesteś Born to Be Foodie!

© materiały partnera

Wejdź w tryb śniadaniowy!

Odkryj poranki w nowym, wiosennym wydaniu! BreakfastWeek przełącza Cię na tryb śniadaniowy i pozwala czerpać z niego same dobre doświadczenia. To sposób na wiele śniadaniowych odkryć, które pozwolą Ci wyjść z porannej rutyny. Zaproś bliską osobę lub zagrajcie się ze Znajomymi i razem odkrywajcie śniadaniowe perełki w Waszym mieście. Rezerwuj popisowe śniadanie z kawą na roślinnym w festiwalowej cenie 35 zł (+ opłata rezerwacyjna do 5 zł/Gość; min. rezerwacja 2 Gości). Odbierz 10 zł rabatu Visa! Spiesz się, liczba rabatów jest limitowana! Rezerwacje na BreakfastWeek ruszają 18 lutego.

© materiały partnera

Proces rezerwacji podobny jest do tego znanego z RestaurantWeek®: należy wybrać jedno z dwóch popisowych menu śniadaniowych stworzonych specjalnie na potrzeby Festiwalu przez każdą z topowych restauracji i śniadaniowni. W ramach prezentu do każdej rezerwacji Goście otrzymają kawę z napojem roślinnym Alpro.

Przełącz się na tryb śniadaniowy i zacznij dzień od popisowych dań. Rezerwacje trwają na stronie https://BreakfastWeek.pl. Festiwalowe śniadania zjesz w Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie, Szczecinie oraz we Wrocławiu i na Śląsku. Breakfast Week, tak jak RestaurantWeek®, potrwa od 4 marca do 17 kwietnia.

Zaproś i zyskaj!

Chcesz jeszcze bardziej dzielić #FoodieMoments z Bliskimi? Już dziś zaproś Przyjaciół do pobrania aplikacji RestaurantClub i idźcie z rabatem na największy Festiwal kulinarny w Polsce. Za pierwszą rezerwację znajomego w aplikacji, otrzymasz rabat nawet do 60 zł na Twoje cztery kolejne rezerwacje (po 15 zł każda). Rabat będzie dostępny po odbyciu pierwszej rezerwacji przez zaproszonego znajomego. Szczegóły znajdziesz w aplikacji RestaurantClub w zakładce PROFIL -> Zaproś i zyskaj. Rabat obowiązuje na Festiwale RestaurantWeek®, BreakfastWeek i Chef’s Menu.

Najlepsze stoliki szybko znikają – do zobaczenia przy stole!

Termin Festiwalu: 4 marca — 17 kwietnia

O RestaurantWeek®:

Już od 10 lat RestaurantWeek® wspiera promowanie w Polsce kultury Foodie. Przez ten czas Festiwal zyskał popularność jako wydarzenie umożliwiające wspólne odkrywanie smaków przy restauracyjnym stole. Dziś RestaurantWeek® jest największym biletowanym wydarzeniem w kraju oraz jednym z największych Festiwali restauracyjnych na świecie. Cena za to wyjątkowe doświadczenie, które warto dzielić z Bliskimi, zaczyna się od 69,99 (+ opłata rezerwacyjna 7,98 zł, min. rezerwacja 2 Gości + 10 zł prime time). Prawie milion spotkań w tysiącach najlepszych restauracji w Polsce, ponad 2 miliony zarezerwowanych menu, setki debiutów, tysiące chwil radości przy stole – to wszystko dzięki zaangażowaniu polskich Foodies! Dołącz do nich i świętuj 10 lat kulinarnych eksploracji w topowych miejscach w Polsce!

Aby dowiedzieć się więcej o organizowanych Festiwalach odwiedź:

Materiał sponsorowany przez Restaurant Club Sp. z o.o.
Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Nie możesz się doczekać swoich pomidorów na kanapce? Tak przyspieszysz ich dojrzewanie
Nie możesz się doczekać swoich pomidorów na kanapce? Tak przyspieszysz ich dojrzewanie
Pij ten naturalny eliksir codziennie. Będziesz mieć wyborny nastrój i promienną skórę
Pij ten naturalny eliksir codziennie. Będziesz mieć wyborny nastrój i promienną skórę
Wiele osób ignoruje ten sygnał. Ekspertka wyjaśnia, co oznacza senność po jedzeniu
Wiele osób ignoruje ten sygnał. Ekspertka wyjaśnia, co oznacza senność po jedzeniu
Szukaj na straganach. Są tanie i wymiatają złogi z jelit jak szczotka
Szukaj na straganach. Są tanie i wymiatają złogi z jelit jak szczotka
Czy warto jeść kurki? Słowa dietetyków dają do myślenia
Czy warto jeść kurki? Słowa dietetyków dają do myślenia
Jesz odgrzewany makaron? Naukowcy sprawdzili, jak wpływa na organizm
Jesz odgrzewany makaron? Naukowcy sprawdzili, jak wpływa na organizm
Tylko w tych godzinach podlewam ogórki. Dzięki temu nie pali ich słońce ani nie rozwija się zaraza
Tylko w tych godzinach podlewam ogórki. Dzięki temu nie pali ich słońce ani nie rozwija się zaraza
Wsyp 1 łyżeczkę do kawy i pij każdego ranka. Stawy nie będą strzelać, a na jelita zadziała jak balsam
Wsyp 1 łyżeczkę do kawy i pij każdego ranka. Stawy nie będą strzelać, a na jelita zadziała jak balsam
Te osoby powinny jeść nektarynki. Pomogą uporać się z uciążliwymi dolegliwościami i zrzucić kilogramy
Te osoby powinny jeść nektarynki. Pomogą uporać się z uciążliwymi dolegliwościami i zrzucić kilogramy
Oto jak kawa z mlekiem działa na organizm. Wyniki najnowszych badań są zaskakujące
Oto jak kawa z mlekiem działa na organizm. Wyniki najnowszych badań są zaskakujące
Wlej 1 łyżkę do szklanki z wodą i pij codziennie. Pomoże spalić tłuszcz i obniżyć cholesterol
Wlej 1 łyżkę do szklanki z wodą i pij codziennie. Pomoże spalić tłuszcz i obniżyć cholesterol
Przez ten dodatek do ciasta pierogi wychodzą twarde. To błąd, który wiele osób wciąż popełnia
Przez ten dodatek do ciasta pierogi wychodzą twarde. To błąd, który wiele osób wciąż popełnia