Bób w pierogach, sałatce i spaghetti. Pyszne przepisy gwiazdy blogosfery
Jola Caputa, autorka bloga PrzepisyJoli gotuje sezonowo. Teraz w jej kuchni króluje bób. I choć jest fanką tradycyjnego, gotowanego bobu z odrobiną soli i masła, wie, że tradycja może się przejeść. Dlatego eksperymentuje. Z ugotowanego warzywa robi nadzienie do pierogów, dodaje zielone fasolki do pysznego spaghetti albo robi lekką sałatkę. W kuchni zachęca do eksperymentów ale i czerpania ze smaków, które lubimy najbardziej.
Bóg który teraz jest świeża pyszne… Rozwiń
Transkrypcja:
Bóg który teraz jest świeża pyszne
Co z nim zrobić żeby nie tylko go ugotować i polać masełkiem bo tak jest pyszny ale może się znudzić
No może się znudziło i na przykład można zrobić z makaronem
Gotować makaron
To mam nawet na blogu
Ten przepis
Usmażyć boczek
Papuga dawać przy
Czosnku oliwy
Wymieszać przepyszne danie szybkie i
Tylko tyle że Bóg musi się trochę dłużej gotować żeby był miękki mięciutki
No właśnie ten na przykład sałatkę można zrobić z bobu
Bob ugotować
Można ten ser feta
Do czego roszponka
Pomidor
Pomidor
Poza tym ebook można się do pierogów włożyć
No ja Robiłam pierogi z bobem
Ugotowałam bób
Może podam tak przepis
Ugotowałam bób ubrałam go
Później
Mikser z blenderem zblendowane dodałam czosnek
Oliwy troszeczkę
Zrobiłam taką pastę wyglądała jak z awokado
Zrobiłam ciasto pierogowe normalne
Zrobiłam pierogi
Przepyszne