Błyskawiczna przekąska. Parówki zapiekane w cieście francuskim
Nieważne, ile przygotujecie, wszystko zniknie. Parówki zapiekane w cieście francuskim to przekąska idealna. Jest prosta i szybka do zrobienia, a składniki znajdziecie w każdym sklepie. Na dodatek świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Skusicie się?
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 6 parówek
- 6 plastrów sera żółtego
- opakowanie ciasta francuskiego
- koncentrat pomidorowy
- białko z jajka
Przepis
- Ciasto pokroić w prostokąty. Każdy prostokąt posmarować koncentratem pomidorowym.
- Na cieście ułożyć ser i parówki.
- Zawinąć parówkę w ciasto. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wierzch posmarować białkiem i posypać sezamem.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 20 min.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl