Trwa ładowanie...
d3473qr
d3473qr

Bigos z grzybami mun

Przepis

Klasyczny bigos przygotowujemy z dodatkiem suszonych lub świeżych grzybów. Jednak borowiki czy podgrzybki możemy zastąpić chińskimi grzybami mun. Macie odwagę spróbować takiej kombinacji?

Oceń jako pierwszy:
d3473qr
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
Bigos z grzybami mun
123
Składniki
  • 1 kg kiszona kapusta
  • 4 łyżki sosu sojowego TaoTao
  • 2 czerwone cebule
  • 4 pomidory
  • 1 papryka
  • 20 dag pieczarek
  • 10 dag grzybów mun
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • oliwa z oliwek
Przepis

Kapustę odsączamy z zalewy, kroimy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy sos sojowy. Kapustę gotujemy przez godzinę. W tym czasie przygotowujemy resztę składników. Pomidory kroimy w ćwiartki i rozgniatamy w garnku. Gotować tak długo, aż pomidory się nie rozgotują. Grzyby Mun przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu i kroimy w paski. Warzywa oraz pieczarki kroimy i dusimy ok. 10-15 min na patelni. Zdejmujemy kapustę z ognia, dodajemy 3 łyżki przecieru pomidorowego oraz pozostałe składniki, mieszamy i gotujemy razem przez ok. 15 min

Przepis dodał użytkownik k.k.wieckowicz

Bigos z grzybami mun
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3473qr

Podziel się opinią

Share
d3473qr
d3473qr
d3473qr
d3473qr
d3473qr