Bigos z grzybami mun
Klasyczny bigos przygotowujemy z dodatkiem suszonych lub świeżych grzybów. Jednak borowiki czy podgrzybki możemy zastąpić chińskimi grzybami mun. Macie odwagę spróbować takiej kombinacji?
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
- 1 kg kiszona kapusta
- 4 łyżki sosu sojowego TaoTao
- 2 czerwone cebule
- 4 pomidory
- 1 papryka
- 20 dag pieczarek
- 10 dag grzybów mun
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- oliwa z oliwek
Kapustę odsączamy z zalewy, kroimy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy sos sojowy. Kapustę gotujemy przez godzinę. W tym czasie przygotowujemy resztę składników. Pomidory kroimy w ćwiartki i rozgniatamy w garnku. Gotować tak długo, aż pomidory się nie rozgotują. Grzyby Mun przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu i kroimy w paski. Warzywa oraz pieczarki kroimy i dusimy ok. 10-15 min na patelni. Zdejmujemy kapustę z ognia, dodajemy 3 łyżki przecieru pomidorowego oraz pozostałe składniki, mieszamy i gotujemy razem przez ok. 15 min
Przepis dodał użytkownik k.k.wieckowicz
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze