Bigos z grzybami mun

Klasyczny bigos przygotowujemy z dodatkiem suszonych lub świeżych grzybów. Jednak borowiki czy podgrzybki możemy zastąpić chińskimi grzybami mun. Macie odwagę spróbować takiej kombinacji?

Bigos z grzybami munBigos z grzybami mun

Składniki

  • 1 kg kiszona kapusta
  • 4 łyżki sosu sojowego TaoTao
  • 2 czerwone cebule
  • 4 pomidory
  • 1 papryka
  • 20 dag pieczarek
  • 10 dag grzybów mun
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • oliwa z oliwek

Przepis

Kapustę odsączamy z zalewy, kroimy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy sos sojowy. Kapustę gotujemy przez godzinę. W tym czasie przygotowujemy resztę składników. Pomidory kroimy w ćwiartki i rozgniatamy w garnku. Gotować tak długo, aż pomidory się nie rozgotują. Grzyby Mun przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu i kroimy w paski. Warzywa oraz pieczarki kroimy i dusimy ok. 10-15 min na patelni. Zdejmujemy kapustę z ognia, dodajemy 3 łyżki przecieru pomidorowego oraz pozostałe składniki, mieszamy i gotujemy razem przez ok. 15 min

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja