Bezglutenowe ciasto czekoladowe z dynią
Wbrew powszechnemu przekonaniu warzywa to nie tylko składnik sałatek, surówek czy dodatek do kanapek. Ostatnio bardzo popularne jest łącznie ciast z warzywami. Takim niecodziennym, ale bardzo pysznym i w dodatku zdrowym wypiekiem jest bezglutenowe ciasto czekoladowe z dynią.
Wbrew powszechnemu przekonaniu warzywa to nie tylko składnik sałatek, surówek czy dodatek do kanapek. Ostatnio bardzo popularne jest łączenie ciast z warzywami. Takim niecodziennym, ale pysznym i w dodatku zdrowym wypiekiem jest bezglutenowe ciasto czekoladowe z dynią.
Choć połączenie to może wydawać się mocno zaskakujące, nie należy się uprzedzać. Ciasto nie tylko smakuje wyśmienicie, ale też prezentuje się wyjątkowo. W dodatku dynia jest niskokaloryczna i zawiera dużo B-karotenu oraz witaminy A.
Przygotowanie ciasta jest dziecinie proste. Potrzebujesz tylko czterech składników.