Trwa ładowanie...
d1tlzuu
29-12-2011 19:19

Barszcz z uszkami

Przepis

Wigilia zbliża się wielkimi krokami, a wy zapomnieliście o zakwasie na świąteczny barszcz? Bez obaw. pyszną zupę możemy przygotować na bazie warzywnego bulionu z dodatkiem wekowanym buraczków. Będzie równie pysznie, a przede wszystkim ekspresowo.

d1tlzuu
4.1
(7 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Fotolia
Źródło: Fotolia
Składniki
  • 4 suszone podgrzybki
  • 2 kostki bulionu warzywnego
  • liść laurowy
  • po 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego
  • 200 gram wekowanych startych buraczków
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • cukier
  • kwasek cytrynowy
  • suszony majeranek
Przepis

Grzyby namoczyłam na 2 godz., a następnie odcedziłam. Bulion rozpuściłam w 1,5 l wody. Dodalam grzyby, przyprawy i buraczki. Gotowałam ok. 1 godz. Barszcz przecedziłam, przyprawiłam do smaku. Podałam z uszkami.

Przepis dodał użytkownik reksio740

Barszcz z uszkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1tlzuu
d1tlzuu
d1tlzuu
d1tlzuu
Więcej tematów
d1tlzuu