Barszcz czerwony - sprawdzony klasyczny przepis
Barszcz obowiązkowo na świątecznym stole
Barszcz czerwony jest zupą, której na wigilijnym stole nie może po prostu zabraknąć. Smak tej potrawy, zapach, a nawet wygląd, od zawsze kojarzą się z wyjątkową, bożonarodzeniową atmosferą. Tradycyjny świąteczny barszcz czerwony to bez wątpienia kulinarne arcydzieło, które warto przygotować na podstawie sprawdzonego przepisu.
Barszcz czerwony jest zupą, której na wigilijnym stole nie może po prostu zabraknąć. Smak tej potrawy, zapach, a nawet wygląd, od zawsze kojarzą się z wyjątkową, bożonarodzeniową atmosferą. Tradycyjny świąteczny barszcz czerwony to bez wątpienia kulinarne arcydzieło, które warto przygotować na podstawie sprawdzonego przepisu.
Postny barszcz czerwony należy do najpopularniejszych wigilijnych dań. Nie ma chyba domu w Polsce, w którym nie podaje się tej wyjątkowej zupy w trakcie świątecznej wieczerzy. Warto zadbać o to, by bożonarodzeniowy barszcz przyrządzony został według klasycznej receptury. Zapomnijmy zatem o gotowych (i jednocześnie niezdrowych) wywarach lub koncentratach - najlepszy barszcz czerwony przygotowuje się od postaw w domowych warunkach. Tak przed laty robiły przecież nasze mamy oraz babcie. Jak zatem ugotować tradycyjny wigilijny barszcz?