Awokado z wędzonym łososiem i rukolą. Przepyszne połączenie
Jesienią i zimą powinniśmy szczególnie zatroszczyć się o urozmaiconą dietę. Łatwą w przygotowaniu i pyszną przekąską będzie uważane za jedno z najzdrowszych owoców świata – pełne wartości odżywczych - awokado. Wystarczy, że skropimy je sokiem z cytryny i wypełnimy rukolą oraz wędzonym łososiem. Tak skomponowana przekąska będzie nie tylko smaczna i efektowna, ale przede wszystkim zdrowa.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Awokado umyć, przekroić na pół, wydrążyć pestkę.
- Środek skropić sokiem z cytryny (wówczas nie ściemnieje), wypełnić rukolą, podzielonym na kawałki wędzonym łososiem oraz pokrojoną w pióra czerwoną cebulą.
- Oprószyć do smaku solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl