Aromatyzowane oliwy, które szybko przygotujesz w domu
Oliwa w oryginalnym wydaniu
W oliwie można zanurzyć praktycznie wszystko: czosnek, chili i świeże zioła, np. tymianek i bazylię. Dzięki oryginalnym dodatkom zyskuje całkiem nowy smak.
Oliwa z oliwek to skarb diety śródziemnomorskiej, który warto wykorzystywać w kuchni. Zawiera najzdrowsze kwasy tłuszczowe, które odgrywają ważna rolę w profilaktyce miażdżycy i chorób układu krążenia, stanowi źródło wielu witamin i składników odżywczych. Słynie ze swoich właściwości przeciwutleniających, dlatego warto ją regularnie spożywać, gdy chcemy cieszyć się młodym wyglądem i lepszym zdrowiem. Oliwa jest doskonała do skropienia sałatki albo makaronu, podkreśla smak ulubionej pizzy, stanowi świetny składnik marynat, np. do mięs czy ryb. Ten tłuszcz będzie smakował jeszcze lepiej i bardziej wykwintnie, gdy dodamy do niego chili czy czosnek. W oliwie można zanurzyć również zioła, np. tymianek i bazylię. Przyspieszają one przemianę materii i wspomagają trawienie, więc oliwę z ich dodatkiem warto przemycać nawet do każdego posiłku. Ponadto butelka z aromatyzowana oliwą to doskonały
pomysł na świąteczny prezent. Wygląda pięknie i ucieszy wszystkich fanów gotowania. Zobaczcie, jak łatwo można ją zrobić.