Arbuzowe lody na patyku
Oto orzeźwiający owocowy deser, który uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Arbuz stanowi idealną bazę tych przepysznych lodów na patyku.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- W blenderze lub malakserze zmiksuj kawałki arbuza na gładko.
- Przelej arbuzowe purée do foremek do lodów, napełniając każdą do mniej więcej dwóch trzecich wysokości.
- Dołóż patyczki do foremek i wstaw do zamrażalnika, aż całość nieco stężeje, co powinno zająć około 2 godzin.
- W międzyczasie w blenderze lub malakserze połącz kiwi z syropem klonowym i miksuj na gładko.
- Dolej mieszankę kiwi do masy arbuzowej w foremkach i wstaw do zamrażalnika na co najmniej 4 godziny, aby całość porządnie zamarzła.
Przepis pochodzi z książki Marco Borgesa "Greenprint. Jak dzięki zielonej diecie zmienić siebie i świat na lepsze"
Podziel się opinią
Komentarze