Trwa ładowanie...
dce4b71
oprac. Katarzyna Gileta

Arbuzowe lody na patyku

Przepis

Oto orzeźwiający owocowy deser, który uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Arbuz stanowi idealną bazę tych przepysznych lodów na patyku.

dce4b71
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 4 szklanki pokrojonego w kostkę arbuza bezpestkowego
  • 3 owoce kiwi, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
  • 1–2 łyżki czystego syropu klonowego (opcjonalnie)
Przepis
  • W blenderze lub malakserze zmiksuj kawałki arbuza na gładko.
  • Przelej arbuzowe purée do foremek do lodów, napełniając każdą do mniej więcej dwóch trzecich wysokości.
  • Dołóż patyczki do foremek i wstaw do zamrażalnika, aż całość nieco stężeje, co powinno zająć około 2 godzin.
  • W międzyczasie w blenderze lub malakserze połącz kiwi z syropem klonowym i miksuj na gładko.
  • Dolej mieszankę kiwi do masy arbuzowej w foremkach i wstaw do zamrażalnika na co najmniej 4 godziny, aby całość porządnie zamarzła.

Przepis pochodzi z książki Marco Borgesa "Greenprint. Jak dzięki zielonej diecie zmienić siebie i świat na lepsze"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Arbuzowe lody na patyku
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
dce4b71
dce4b71
dce4b71
dce4b71
dce4b71
Więcej tematów
dce4b71