Anna Starmach zdradziła swój przepis na omlet. Wygląda pysznie

Anna Starmach słynie z prostych przepisów na szybkie, a przy tym smaczne dania. Tym razem podpowiada, jak zrobić omlet na słodko. Trzeba przyznać, że jej pomysł na takie śniadanie jest wyśmienity.

Anna Starmach często publikuje przepisy, które są nie tylko pyszne, ale też proste
Źródło zdjęć: © ONS.pl

"Część z was uwielbia ten przepis. A część z was go nie zna. Pora nadrobić zaległości i przygotować pyszne śniadanie... A mianowicie omlet na słodko" – napisała Anna Starmach na swoim profilu na Instagramie. Dokładny opis tego, jak należy go zrobić, zamieściła na swoim blogu. Podkreśliła też, że to sycące, a przy tym zdrowe danie. Jest proste, ale łatwo je zepsuć. Gwiazda mówi, jak sprawić, żeby był idealny.

Anna Starmach – przepis na omlet

Do przygotowania omletu z przepisu Starmach potrzebujemy: 2 jajek, 4 łyżek mleka, 3 łyżek mąki, 2 łyżek powideł śliwkowych, 2 łyżek serka śmietankowego, łyżki cukru i masła do smażenia oraz łyżeczki cukru waniliowego.

Pierwszym krokiem, żeby uzyskać wyśmienity omlet, jest oddzielenie białka od żółtek. Następnie żółtka trzeba wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem i mąką pszenną za pomocą trzepaczki. Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę. Ubite białka delikatnie dodajemy do masy z żółtek. Następnie masło rozpuszczamy na patelni. Na rozgrzaną patelnię wlewamy wymieszaną masę i smażymy na bardzo małym ogniu.

Po 3 - 4 minutach trzeba delikatnie przewróć placek na drugą stronę. Smażymy go przez mniej więcej 2 minuty. Usmażony omlet przekładamy na talerz, dodajemy serek i powidła, składamy na pół. Anna Starmach radzi, żeby zjeść go od razu, gdy tylko zdejmiemy go z patelni, bo z czasem traci puszystość.

Zobacz także: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na kasztankowe miseczki

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość
Już nie zagęszczam sosu mąką. Mam lepszy sposób na uzyskanie aksamitnej konsystencji
Już nie zagęszczam sosu mąką. Mam lepszy sposób na uzyskanie aksamitnej konsystencji