Anna Starmach zdradziła swój przepis na omlet. Wygląda pysznie

Anna Starmach słynie z prostych przepisów na szybkie, a przy tym smaczne dania. Tym razem podpowiada, jak zrobić omlet na słodko. Trzeba przyznać, że jej pomysł na takie śniadanie jest wyśmienity.

Anna Starmach często publikuje przepisy, które są nie tylko pyszne, ale też proste
Źródło zdjęć: © ONS.pl

"Część z was uwielbia ten przepis. A część z was go nie zna. Pora nadrobić zaległości i przygotować pyszne śniadanie... A mianowicie omlet na słodko" – napisała Anna Starmach na swoim profilu na Instagramie. Dokładny opis tego, jak należy go zrobić, zamieściła na swoim blogu. Podkreśliła też, że to sycące, a przy tym zdrowe danie. Jest proste, ale łatwo je zepsuć. Gwiazda mówi, jak sprawić, żeby był idealny.

Anna Starmach – przepis na omlet

Do przygotowania omletu z przepisu Starmach potrzebujemy: 2 jajek, 4 łyżek mleka, 3 łyżek mąki, 2 łyżek powideł śliwkowych, 2 łyżek serka śmietankowego, łyżki cukru i masła do smażenia oraz łyżeczki cukru waniliowego.

Pierwszym krokiem, żeby uzyskać wyśmienity omlet, jest oddzielenie białka od żółtek. Następnie żółtka trzeba wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem i mąką pszenną za pomocą trzepaczki. Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę. Ubite białka delikatnie dodajemy do masy z żółtek. Następnie masło rozpuszczamy na patelni. Na rozgrzaną patelnię wlewamy wymieszaną masę i smażymy na bardzo małym ogniu.

Po 3 - 4 minutach trzeba delikatnie przewróć placek na drugą stronę. Smażymy go przez mniej więcej 2 minuty. Usmażony omlet przekładamy na talerz, dodajemy serek i powidła, składamy na pół. Anna Starmach radzi, żeby zjeść go od razu, gdy tylko zdejmiemy go z patelni, bo z czasem traci puszystość.

Zobacz także: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na kasztankowe miseczki

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości