Anna Starmach zdradziła, co zrobić z niedzielnego rosołu. I nie jest to zupa pomidorowa

Anna Starmach podpowiada, jaką zupę możemy przygotować z niedzielnego rosołu. W mediach społecznościowych pochwaliła się także przepisem, w którym zakochali się internauci. Byli zaskoczeni połączeniem składników.

Anna Starmach podała przepis na zupę koperkową
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Rosół w niedzielny obiad to klasyk w wielu gospodarstwach domowych. Jednak co zrobić z jego nadmiarem, aby nie jeść go dwa dni z rzędu? Na pomoc przychodzi nam Anna Starmach.

Anna Starmach podaje przepis na zupę koperkową

Polacy pokochali rosół na niedzielny obiad. Większość z nas następnego dnia dodaje do niego koncentrat i przygotowuje zupę pomidorową. Anna Starmach postanowiła, że przerobi rosół na zupę koperkową. Przepisem pochwaliła się na swoim profilu na Instagramie. "Jakie zupy robicie na rosole z niedzieli? Mam dla was błyskawiczny przepis na pyszną zupę koperkową z ryżem (nie z ziemniakami, jak większość z was pewnie jada, prawda?)" – napisała.

Internauci faktycznie byli zdziwieni tym połączeniem. "Koperkowa z ziemniakami? Nigdy nie słyszałam o takim połączeniu, u mnie w domu ryż albo lane ciasto!" – czytamy. Sami również ochoczo zaczęli pisać, co przygotowują z niedzielnego rosołu. "Na rosole to tylko krem z dyni, jarzynowa, pieczarkowa lub pomidorowa" – napisała jedna osoba. "U nas zawsze pomidorowa" – dodała kolejna.

Co zrobić z rosołu?

Autorski przepis Anny Starmach możemy znaleźć na jej stronie. My natomiast mamy inny pomysł. Wyjęte z rosołu mięso można również zamienić w galaretę. Wystarczy obrać je z kości, pokroić na małe kawałki, a następnie przygotować zalewę. Do gorącego rosołu należy dodać odpowiednią ilość żelatyny i dokładnie wymieszać. Następnie do miski nałożyć porcję mięsa i zalać je przygotowaną zalewą. Tak przygotowaną galaretę należy włożyć do lodówki na kilka godzin, aż stężeje. Smacznego!

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz także: Ona vs on u… fryzjera

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany