Anna Starmach zdradziła, co zrobić z niedzielnego rosołu. I nie jest to zupa pomidorowa

Anna Starmach podpowiada, jaką zupę możemy przygotować z niedzielnego rosołu. W mediach społecznościowych pochwaliła się także przepisem, w którym zakochali się internauci. Byli zaskoczeni połączeniem składników.

Anna Starmach podała przepis na zupę koperkową
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Rosół w niedzielny obiad to klasyk w wielu gospodarstwach domowych. Jednak co zrobić z jego nadmiarem, aby nie jeść go dwa dni z rzędu? Na pomoc przychodzi nam Anna Starmach.

Anna Starmach podaje przepis na zupę koperkową

Polacy pokochali rosół na niedzielny obiad. Większość z nas następnego dnia dodaje do niego koncentrat i przygotowuje zupę pomidorową. Anna Starmach postanowiła, że przerobi rosół na zupę koperkową. Przepisem pochwaliła się na swoim profilu na Instagramie. "Jakie zupy robicie na rosole z niedzieli? Mam dla was błyskawiczny przepis na pyszną zupę koperkową z ryżem (nie z ziemniakami, jak większość z was pewnie jada, prawda?)" – napisała.

Internauci faktycznie byli zdziwieni tym połączeniem. "Koperkowa z ziemniakami? Nigdy nie słyszałam o takim połączeniu, u mnie w domu ryż albo lane ciasto!" – czytamy. Sami również ochoczo zaczęli pisać, co przygotowują z niedzielnego rosołu. "Na rosole to tylko krem z dyni, jarzynowa, pieczarkowa lub pomidorowa" – napisała jedna osoba. "U nas zawsze pomidorowa" – dodała kolejna.

Co zrobić z rosołu?

Autorski przepis Anny Starmach możemy znaleźć na jej stronie. My natomiast mamy inny pomysł. Wyjęte z rosołu mięso można również zamienić w galaretę. Wystarczy obrać je z kości, pokroić na małe kawałki, a następnie przygotować zalewę. Do gorącego rosołu należy dodać odpowiednią ilość żelatyny i dokładnie wymieszać. Następnie do miski nałożyć porcję mięsa i zalać je przygotowaną zalewą. Tak przygotowaną galaretę należy włożyć do lodówki na kilka godzin, aż stężeje. Smacznego!

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz także: Ona vs on u… fryzjera

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika
Dla seniorów powinno być obowiązkowe. Przynosi ulgę jelitom, a stawy tak nie strzelają
Dla seniorów powinno być obowiązkowe. Przynosi ulgę jelitom, a stawy tak nie strzelają
Ratuje stłuszczoną wątrobę, a kupisz w każdym warzywniaku. Jedz, a pozbędziesz się wzdęć
Ratuje stłuszczoną wątrobę, a kupisz w każdym warzywniaku. Jedz, a pozbędziesz się wzdęć
Przez lata traktowaliśmy ją jak odpad. Wspiera wątrobę, pracę jelit i chroni serce
Przez lata traktowaliśmy ją jak odpad. Wspiera wątrobę, pracę jelit i chroni serce