Anna Starmach zdradziła, co zrobić z niedzielnego rosołu. I nie jest to zupa pomidorowa
Anna Starmach podpowiada, jaką zupę możemy przygotować z niedzielnego rosołu. W mediach społecznościowych pochwaliła się także przepisem, w którym zakochali się internauci. Byli zaskoczeni połączeniem składników.
Rosół w niedzielny obiad to klasyk w wielu gospodarstwach domowych. Jednak co zrobić z jego nadmiarem, aby nie jeść go dwa dni z rzędu? Na pomoc przychodzi nam Anna Starmach.
Anna Starmach podaje przepis na zupę koperkową
Polacy pokochali rosół na niedzielny obiad. Większość z nas następnego dnia dodaje do niego koncentrat i przygotowuje zupę pomidorową. Anna Starmach postanowiła, że przerobi rosół na zupę koperkową. Przepisem pochwaliła się na swoim profilu na Instagramie. "Jakie zupy robicie na rosole z niedzieli? Mam dla was błyskawiczny przepis na pyszną zupę koperkową z ryżem (nie z ziemniakami, jak większość z was pewnie jada, prawda?)" – napisała.
Internauci faktycznie byli zdziwieni tym połączeniem. "Koperkowa z ziemniakami? Nigdy nie słyszałam o takim połączeniu, u mnie w domu ryż albo lane ciasto!" – czytamy. Sami również ochoczo zaczęli pisać, co przygotowują z niedzielnego rosołu. "Na rosole to tylko krem z dyni, jarzynowa, pieczarkowa lub pomidorowa" – napisała jedna osoba. "U nas zawsze pomidorowa" – dodała kolejna.
Co zrobić z rosołu?
Autorski przepis Anny Starmach możemy znaleźć na jej stronie. My natomiast mamy inny pomysł. Wyjęte z rosołu mięso można również zamienić w galaretę. Wystarczy obrać je z kości, pokroić na małe kawałki, a następnie przygotować zalewę. Do gorącego rosołu należy dodać odpowiednią ilość żelatyny i dokładnie wymieszać. Następnie do miski nałożyć porcję mięsa i zalać je przygotowaną zalewą. Tak przygotowaną galaretę należy włożyć do lodówki na kilka godzin, aż stężeje. Smacznego!
Trwa ładowanie wpisu: instagram
Zobacz także: Szkockie zupy – nie tylko na chłodne dni
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl