Trwa ładowanie...
ycipk-nxguma

Anna Starmach zdradziła, co zrobić z niedzielnego rosołu. I nie jest to zupa pomidorowa

Anna Starmach podpowiada, jaką zupę możemy przygotować z niedzielnego rosołu. W mediach społecznościowych pochwaliła się także przepisem, w którym zakochali się internauci. Byli zaskoczeni połączeniem składników.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Anna Starmach podała przepis na zupę koperkową
Anna Starmach podała przepis na zupę koperkową (ONS.pl)
ycipk-nxguma

Rosół w niedzielny obiad to klasyk w wielu gospodarstwach domowych. Jednak co zrobić z jego nadmiarem, aby nie jeść go dwa dni z rzędu? Na pomoc przychodzi nam Anna Starmach.

Anna Starmach podaje przepis na zupę koperkową

Polacy pokochali rosół na niedzielny obiad. Większość z nas następnego dnia dodaje do niego koncentrat i przygotowuje zupę pomidorową. Anna Starmach postanowiła, że przerobi rosół na zupę koperkową. Przepisem pochwaliła się na swoim profilu na Instagramie. "Jakie zupy robicie na rosole z niedzieli? Mam dla was błyskawiczny przepis na pyszną zupę koperkową z ryżem (nie z ziemniakami, jak większość z was pewnie jada, prawda?)" – napisała.

Zobacz także: Katarzyna Zielińska pokazała, co je na śniadanie. Jesienna wersja owsianki

ycipk-nxguma

Internauci faktycznie byli zdziwieni tym połączeniem. "Koperkowa z ziemniakami? Nigdy nie słyszałam o takim połączeniu, u mnie w domu ryż albo lane ciasto!" – czytamy. Sami również ochoczo zaczęli pisać, co przygotowują z niedzielnego rosołu. "Na rosole to tylko krem z dyni, jarzynowa, pieczarkowa lub pomidorowa" – napisała jedna osoba. "U nas zawsze pomidorowa" – dodała kolejna.

Co zrobić z rosołu?

Autorski przepis Anny Starmach możemy znaleźć na jej stronie. My natomiast mamy inny pomysł. Wyjęte z rosołu mięso można również zamienić w galaretę. Wystarczy obrać je z kości, pokroić na małe kawałki, a następnie przygotować zalewę. Do gorącego rosołu należy dodać odpowiednią ilość żelatyny i dokładnie wymieszać. Następnie do miski nałożyć porcję mięsa i zalać je przygotowaną zalewą. Tak przygotowaną galaretę należy włożyć do lodówki na kilka godzin, aż stężeje. Smacznego!

Zobacz także: Szkockie zupy – nie tylko na chłodne dni

ycipk-nxguma

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz także: Ona vs on u… fryzjera

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.

ycipk-nxguma

ycipk-nxguma
ycipk-nxguma