- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 1 opakowanie szpinaku "baby”
- 3 mandarynki
- 100 g orzechów włoskich
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżka płynnego miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 cm korzenia imbiru
- sól i pieprz
Przepis
Szpinak umyj i osusz. Przełóż do dużego półmiska. Mandarynki obierz i podziel na mniejsze cząstki. Rozłóż na szpinaku i posyp orzechami włoskimi. Do miseczki wlej oliwę, miód, sok z cytryny. Dodaj starty imbir, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Wymieszaj i podawaj. Smacznego!
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl