Trwa ładowanie...
marakuja
25-09-2015 11:29

Przepis na idealny tort bezowy z marakują i likierem malibu

Zobaczcie, jak przygotować tort bezowy z marakują "Słodki Drań" oraz bezę z likierem malibu, czyli "Wakacyjną Obietnicę"

duas09u
duas09u

Kto choć raz próbował upiec bezę, ten wie, że nie jest to najłatwiejsze zadanie. Do jej przygotowania wystarczy ubić białka jajek z cukrem, a potem włożyć do piekarnika. Jednak deser nie zawsze wychodzi perfekcyjnie. Jak powinna wyglądać idealna beza i ile trwa jej przygotowanie?

W kuchni „Dzień Dobry TVN” eksperci kulinarni Monika Goździalska i Kamil Mikołajczyk zaprezentowali przepis na tort bezowy z marakują oraz bezę z likierem malibu.

– Beza doskonała powinna być chrupiąca z zewnątrz i lekko ciągnąca w środku – wyjaśnił Mikołajczyk.

duas09u
duas09u
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
duas09u
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj