Trwa ładowanie...
dorswhm
29-04-2008 11:26

Omlet z szynką

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dorswhm
Składniki
  • 8 jajek
  • 10 dag gotowanej szynki pokrojonej w cienkie paseczki
  • 6 dag masła
  • 2 łyżki mleka
  • sól
  • pieprz
Przepis

Szynkę przysmaż na 2 dag masła. Jajka ubij trzepaczką z 2 dag masła i mlekiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Na patelnię połóż resztę masła, rozgrzej i wlej masę omletową wymieszaną z przestudzoną usmażoną szynką. Zamieszaj widelcem i smaż, lekko poruszając patelnią i odwijając brzegi omletu, aby na dno patelni spłynęła płynna masa jajeczna. Omlet jest gotowy, gdy spód jest rumiany, a powierzchnia lekko ścięta, galaretowata. Gotowy omlet przełóż na ogrzany talerz i złóż na pół. Podawaj z sałatką z pomidorów, oliwek i cebuli.

Przepis dodał użytkownik helas11

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dorswhm
dorswhm
dorswhm
Więcej tematów
dorswhm

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj