Kruche ciasteczka z owocami
To doskonały pomysł na wykorzystanie owoców sezonowych.
Mistrz cukiernictwa Jacek Dzikowski i wicemistrz Polski Uczniów Szkół Cukierniczych Oskar Kamiński przygotowali same pyszne słodkości. Na stole pojawiły się kruche babeczki z owocami i słodkie sztabki posypane prawdziwym złotem. Póki w sklepach i na bazarach możemy kupić owoce, proponujemy wykorzystać je i przygotować kruche koszyczki z jagodami, malinami czy borówkami. Zwłaszcza, że przepis jest bardzo prosty.
Korpusy z ciasta kruchego:
szczypta proszku do pieczenia
50 g syropu ziemniaczanego
520 g mąki pszennej
200 g cukru pudru
25 ml mleka
200 g masła
2 jajka
Krem waniliowy:
owoce sezonowe do dekoracji
cukier waniliowy
125 g mąki pszennej
600 ml mleka
250 g cukru
5 jajek
Zobacz także:
Lody marchewkowe z cynamonem