Trwa ładowanie...
d2bfkj1
d2bfkj1

Kruche babeczki z owocami

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • Ciasto:
  • 1/2 kostki masła
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki cukru
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • jajko
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    • Krem:
  • 2/3 szklanki śmietany 30%
  • łyżeczka cukru pudru
    • Dodatkowo sezonowe owoce np. jeżyny, nektarynki, porzeczki.
Przepis

Ze składników zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć na pół godziny do lodówki. Foremki do babeczek natłuścić i cienko wysypać mąką. Ciasto rozwałkować, wylepić babeczki. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni C. Lekko przestudzić i wyjąć z foremek.

Śmietanę ubić z cukrem, ponakładać do babeczek. Udekorować owocami.

d2bfkj1

Podziel się opinią

Share
d2bfkj1

d2bfkj1
d2bfkj1
d2bfkj1