Trwa ładowanie...
d1gfj40
13-11-2008 19:31

Krem waniliowy

Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
d1gfj40
Składniki
  • 1 Budyń o smaku waniliowym
  • Bita śmietana
  • 0,5 l mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 5 łyżek ajerkoniaku lub rumu
  • 1 opakowanie przecinków czekoladowych
Przepis

Ugotować budyń zgodnie z przepisem, wystudzić. Zimny budyń dokładnie zmiksować, wlewając stopniowo ajerkoniak. Ubić mocno schłodzone mleko ze śmietanką.
Do wysokich pucharków nakładać kolejno warstwę budyniu, przecinków czekoladowych, śmietany i znowu budyniu. Udekorować kleksem z bitej śmietany, posypać przecinkami.
Podawać dobrze schłodzony.
Krem może być w wersji owocowej przełożonej konfiturami lub owocami.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1gfj40
d1gfj40
d1gfj40
Więcej tematów
d1gfj40